Πέτρος Ιακωβίδης: «Τα δικά μου πρότυπα ήταν ο Νίκος Κουρκούλης και ο Νίκος Βέρτης»
Showbiz

Πέτρος Ιακωβίδης: «Τα δικά μου πρότυπα ήταν ο Νίκος Κουρκούλης και ο Νίκος Βέρτης»

Για όλους και για όλα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Πέτρος Ιακωβίδης.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε μεταξύ άλλων για τις σπουδαίες συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι στιγμής αλλά και για τα πρότυπά του.

  • Έχεις συνεργαστεί με Θεοδωρίδου και Αργυρό. Σου βγαίνει κάποια σύγκριση; Έχεις μετανιώσει που έδωσες τεράστιες επιτυχίες, όπως τα «Ξημερώματα», σε άλλους και δεν τις τραγούδησες εσύ; Ποια είναι τα πρότυπά σου;

Καθόλου. Ακριβώς το αντίθετο. Εκτός από τραγουδιστής είμαι και μουσικός. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ακούς τραγούδια που έχεις γράψει να γίνονται επιτυχίες από ανθρώπους που θαυμάζεις. Τα δικά μου πρότυπα ήταν ο Νίκος Κουρκούλης και ο Νίκος Βέρτης.

  • Ξένη μουσική ακούς;

Τα πάντα ακούω, από κλασική μουσική μέχρι rock. Σε μουσικό γυμνάσιο πήγαινα. Έχω κάνει πιάνο, κιθάρα, από παντού μπορεί ο εγκέφαλός μου να πάρει ερεθίσματα και να τα προσαρμόσω σε κάτι που γράφω. Ακούω και πολύ παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, ενώ κάποια στιγμή στην εφηβεία άκουγα συνεχώς Doors και Queen. Είχα κολλήσει με τον Jίm Morrison και τον Freddie Mercury, που τους έχω μελετήσει και ως καλλιτέχνες. Επίσης, μου αρέσει η Celine Dion. Είναι σαν πρότυπα.

  • Τι σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από τις ζωές τους;

Θυμάμαι -όχι ότι κάνω κάποια σύγκριση, αν είναι δυνατόν!!! Είναι άλλα μεγέθη- έβλεπα την ταινία «Bohemian Rhapsody» που ο Freddie Mercury καθόταν με την ορχήστρα του και έγραφαν ένα κομμάτι εκεί που συζητούσαν, του ερχόταν μια έμπνευση από ένα χτύπημα ενός οργάνου, από μια κουβέντα, και είπα «κοίτα, αυτό το κάνω κι εγώ με τους φίλους και τους μουσικούς μου όταν έρχονται σπίτι».

Υπάρχει ένα κοινό συναίσθημα σε όσους ασχολούνται με τη μουσική, είτε είσαι στην Ελλάδα είτε είσαι σε μία τεράστια αγορά. Αλλά βέβαια να πω ότι η μεγάλη μου καψούρα ήταν και είναι ο Elvis. Και μου αρέσει εκείνη η εποχή, είπε ο Πέτρος Ιακωβίδης στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved