Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Έγραφα μίνι θεατρικά για το σχολείο»
Showbiz

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Έγραφα μίνι θεατρικά για το σχολείο»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης φοίτησε μόνο δύο έτη στη δραματική σχολή χωρίς να την τελειώσει, επειδή δούλευε πολύ.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός στα 25, αλλά είχε μυηθεί στο θέατρο από 9 χρόνων.

«Έγραφα μίνι θεατρικά για το σχολείο, πήγα να σπουδάσω μηχανολόγος μηχανικός έπαιζα σε ερασιτεχνικές ομάδες με είδε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και με έπαιρναν σε επαγγελματικούς θιάσους. Ήταν κάτι που ήρθε πολύ φυσικά για εμένα», λέει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στη Realnews.

Για εκείνον το θέατρο ήταν μονόδρομος έχοντας βέβαια επίγνωση του ρίσκου που ενέχει αυτή η δουλειά. Και δικαιώθηκε από την επιλογή του.

«Σήμερα, θέλω να δημιουργώ εγώ τις συνθήκες για τις δουλειές στις οποίες είμαι. Φαντάζομαι και πράγματα, δεν περιμένω μόνο να μου προτείνουν. Γι' αυτό κάνω τώρα παραγωγή, έχω κάνει και ταινίες».

Στην παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ», που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνών, είναι και παραγωγός και πρωταγωνιστής. «Η σχέση μου με τον σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις ήταν η πρώτη αφορμή για το ανέβασμα του έργου. Διάβασα τη νουβέλα, γιατί δεν ήταν θεατρικό, και μου άρεσε πάρα πολύ. Ήμουν σίγουρος ότι θα φτιάξει κάτι πολύ ωραίο θεατρικά και έτσι μπήκα σε αυτό το ταξίδι».

Μετά από κάθε παράσταση, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει ένα αίσθημα λύτρωσης.

«Θέλει κατάθεση ψυχής καθημερινά, δεν μπορείς να παίξεις αυτή την παράσταση μόνο τεχνικά. Δεν ξέρω τι μήνυμα θέλει να δώσει και, ειλικρινά, δεν θέλω να προτρέψω κάποιον, να του πω ότι αυτό είναι το μήνυμα. Εμείς παίρνουμε ένα έργο, το διαβάζουμε, μας εξιτάρει τη φαντασία, την ψυχή μας προσπαθούμε να καταθέσουμε πάνω στη σκηνή αυτό που μας βγαίνει.

Εκείνο που εισπράττω εγώ είναι ότι γίνομαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά τη ζωή και αρχίζω να φοβάμαι λιγότερο τον θάνατο. Οι θεατές που έρχονται να μας δουν στα καμαρίνια, ενώ είναι κλαμένοι με τα χαρτομάντηλα στο χέρι, έχουν ένα χαμόγελο και λένε πόσο σπουδαίο μάθημα ζωής πήραν. Ωστόσο, εμείς δεν είμαστε δάσκαλοι. Τα μηνύματα είναι υποκειμενικά. Ανάλογα με το παρελθόν του καθενός τις εμπειρίες τη δική του αισθητική, μπορεί να βγάλει και τα δικά του συμπεράσματα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved