Μαρία Καβογιάννη: Από το Dolce Vita στο Maestro! Η ηλικία, η κόρη και ο γλύπτης σύζυγός της
Showbiz

Μαρία Καβογιάννη: Από το Dolce Vita στο Maestro! Η ηλικία, η κόρη και ο γλύπτης σύζυγός της

Η Μαρία Καβογιάννη είναι μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες ηθοποιούς που έχει λατρευτεί μέσα από τους ρόλους της στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά.

Είναι γεννημένη στην Αθήνα, στις 13 Ιανουαρίου 1958, άρα είναι 65 ετών. Είναι παντρεμένη με τον γλύπτη Πέτρο Δριτσώνα, με τον οποίο έχει μία κόρη, την Αντέλλα (Αδελαΐς), που γεννήθηκε το 1996. Νονά της κόρης της είναι η Καίτη Κωνσταντίνου.

Μεγάλωσε στον Βύρωνα Αττικής. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παιδαγωγικά στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός. Παράλληλα φοίτησε και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1986 μαζί με τις Καίτη Κωνσταντίνου και Υρώ Μανέ.

Έχει ερμηνεύσει από πολύ κωμικούς ρόλους, όπως της Ασπασίας στη Ντόλτσε Βίτα και της Κορίνας στα Εγκλήματα, έως πολύ τραγικούς, όπως της Ελένης στο Χαρά Αγνοείται.

kavogianni-(1).jpeg

Το 2015 πρωταγωνίστησε στη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Ένας άλλος κόσμος ενώ η συνεργασία τους στο Maestro συζητήθηκε όπως καμία άλλη!

Η Μαρία Καβογιάννη έχει ένα πάρα πολύ πλούσιο βιογραφικό και συμμετοχές σε πάρα πολλές σειρές και όχι μόνο!

Αυτή τη σεζόν, αποθεώθηκε από το κοινό λόγω της ερμηνείας της στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που προβάλλεται πλέον και στο Netflix και το κοινό περιμένει πώς και πώς την δεύτερη σεζόν.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved