Φωτεινή Γεωργίου: «Με την υγεία των ανθρώπων που σε εμπιστεύονται δεν πρέπει να παίζεις»
Showbiz

Φωτεινή Γεωργίου: «Με την υγεία των ανθρώπων που σε εμπιστεύονται δεν πρέπει να παίζεις»

Η Φωτεινή Γεωργίου παρουσιάζει μία από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Με το «Υγεία πάνω απ' όλα» έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών εδώ και 11 χρόνια. Αγαπά το ιατρικό ρεπορτάζ και εξηγεί γιατί, παρά τις προτάσεις που έχει, παραμένει στον ΑΝΤ1.

  • Η εκπομπή σου «Υγεία πάνω απ' όλα» στον ΑΝΤ1 τείνει να γίνει μία από τις μακροβιότερες. Πού το αποδίδεις;

Νομίζω η μακροβιότητά μας -κλείνουμε τα 11 χρόνια- οφείλεται στην ειλικρινή σχέση σεβασμού που έχουμε με τους τηλεθεατές. Σεβόμαστε την ανάγκη τους για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για θέματα υγείας που τους απασχολούν. Θα σας πω κάτι που με εντυπωσιάζει και παράλληλα με συγκινεί.

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μου, σε καταστήματα ή σε διάφορα events που πάω, συναντώ ανθρώπους πολλούς νέους ανάμεσά τους που μου ζητούν να ασχοληθούμε στην εκπομπή με συγκεκριμένο θέμα, γιατί θέλουν να μάθουν πώς να το διαχειριστούν. Επίσης δεχόμαστε πολλά μηνύματα στα social με ερωτήσεις. Σέβομαι πάντα την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για ενημέρωση, το κάνουμε θέμα στην εκπομπή και μετά πραγματικά μάς βομβαρδίζουν με χίλια ευχαριστώ.

  • Το ίδιο μακροχρόνια είναι και η συνεργασία σου με τον ΑΝΤ1. Ποια χαρακτηριστικά σε κρατούν σε μια συνεργασία;

Υπάρχει ένα μότο που ισχύει στον ΑΝΤΙ και το άκουσα πριν από 20 χρόνια, όταν διάβηκα το κατώφλι του Ομίλου: «Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια». Αυτό αισθάνομαι ακόμη και σήμερα. Επίσης δεν ξεχνώ ποτέ ότι ο ΑΝΤ1 μού έδωσε την ευκαιρία πριν από 11 χρόνια να κάνω ιατρική εκπομπή, σεβάστη κε και στήριξε τις επιλογές μου, τη γνώμη και τη δουλειά μου, και εξακολουθεί να το κάνει.

georgiou.jpg
  • Όλα αυτά τα χρόνια έχεις δεχθεί άλλες προτάσεις;

Έχω δεχθεί προτάσεις λιγότερο ή περισσότερο καλές αλλά τελικά ο ΑΝΤ1 υπερισχύει.

  • Η υγεία τα τελευταία χρόνια είναι σε πρώτο πλάνο. Πού επικεντρώνεται η ατζέντα της εκπομπής;

Η ατζέντα της εκπομπής έχει διευρυνθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι η υγεία μας δεν είναι μόνο αιματολογικές εξετάσεις και επεμβάσεις. Είναι πολυπαραγοντική, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και «ακουμπά» σχεδόν κάθε δραστηριότητά μας. Έχουμε καθιερώσει, λοιπόν, ενότητες για κοινωνική αλληλεγγύη, υγεία των ζώων, περιβάλλον, ψυχική υγεία. Και, με το καλό να συνεχίσουμε για 12η σεζόν, θα διευρυνθούμε κι άλλο!

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σου όταν παρουσιάζεις κάποιο θέμα;

Πάντα παρουσιάζουμε θέματα που βασίζονται σε μεγάλες αξιόπιστες μελέτες και υποστηρίζονται από κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες. Είναι για μένα αδιανόητο να παρουσιάζονται θέματα υγείας με προχειρότητα, ξεπερασμένα επιστημονικά δεδομένα ή καθόλου επιστημονική τεκμηρίωση. Με την υγεία των ανθρώπων που σε εμπιστεύονται δεν πρέπει να παίζεις! Οπότε η αξιοπιστία και η εγκυρότητα, αλλά και η παρου σίαση των θεμάτων με κατανοητό για τους τηλεθεατές τρόπο, είναι για μένα αδιαπραγμάτευτα δεδομένα, είπε η Φωτεινή Γεωργίου στη reallife.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved