Τζένη Καρέζη: Αυτή υπήρξε η πρώτη και μοναδική διεθνής ταινία της ηθοποιού
Showbiz

Τζένη Καρέζη: Αυτή υπήρξε η πρώτη και μοναδική διεθνής ταινία της ηθοποιού

Η Τζένη Καρέζη ήταν χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου και το γεγονός ότι έφτασε στην κορυφή μονάχα τυχαίο δεν ήταν.

Η ηθοποιός μας χάρισε μοναδικές στιγμές μέσα από τη Μεγάλη οθόνη και η πορεία της στον χώρο του θεάματος ήταν λαμπρή. Σας πάμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1965 όταν η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός άνοιξε τα φτερά της στο εξωτερικό.

Ο Γάλλος Zαν-Ντανιέλ Πολέ έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να γυρίσει την ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά», ένα φιλμ νουάρ που αποτέλεσε την πρώτη και μοναδική διεθνή συμμετοχή της Τζένης Καρέζη, η οποία συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Σάμι Φρέι και της Φρανσουάζ Αρντί, με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί της συμμετείχαν, επίσης, ο Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Σωτήρης Μουστάκας.

Το φιλμ ήταν χαμένο για δεκαετίες, μέχρι που ανακαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε το 2018 από τη Γαλλική Ταινιοθήκη.

Η ταινία «Σφαίρα στην Καρδιά» ήταν μία ελληνογαλλική συμπαραγωγή που εξαφανίστηκες σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Η ψηφιακή αποκατάσταση είναι εξαιρετική, η Technicolor ομορφιά της Τζένης Καρέζη και της Φρανουάζ Αρντί αδιαπραγμάτευτη.

Όσον αφορά την υπόθεση:

Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης Φραντσέσκο Μοντελέπρε (Σάμι Φρέι), συναντά τον μαφιόζο Ριτσάρντι (Βασίλης Διαμαντόπουλος) διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από γκάνγκστερ. Ο αρχιμαφιόζος απειλεί την ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας (Τζένη Καρέζη). Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά.

sfaira-kardia.jpg

Το τρέιλερ της ταινίας:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved