Μάριος Φραγκούλης: Όσα διδάχτηκε από τον Θεοδωράκη και ο ρόλος της θείας του
Showbiz

Μάριος Φραγκούλης: Όσα διδάχτηκε από τον Θεοδωράκη και ο ρόλος της θείας του

Ο Μάριος Φραγκούλης μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή του και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης, ο σπουδαίος καλλιτέχνης έκανε μια αναφορά και στην θεία του, Λούλα, η οποία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

  • Τα πρώτα τραγούδια που ερμηνεύσατε ήταν δημοτικά, ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης από την αρχή σάς εμπιστεύτηκε και σας δίδαξε το «Άξιον Εστί» στο πιάνο του. Τι θυμάστε πιο έντονα από εκείνον;

Στα δημοτικά τραγούδια υπάρχει όλη μας η ιστορία και τα έθιμα, η πραγματική γλώσσα της καρδιάς και της συνείδησης. Ο Μίκης Θεοδωράκης μού δίδαξε με αγάπη την ποίηση του Ελύτη, λέξη προς λέξη, στο «Άξιον Εστί», διδάσκοντάς μου να είμαι Έλληνας και τίποτε άλλο. Μου είπε πως «αν δεν σε αγαπήσει και δεν σε δεχτεί η ίδια σου η χώρα, θα είσαι πάντα ξένος, δεν θα ανήκεις πουθενά»! Καθόλου τυχαίο δεν είναι που συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους ποιητές, τον Ρίτσο, τον Σεφέρη, τον Καζαντζάκη, τον Καμπανέλλη, τον Γκάτσο, τον Ελύτη.

  • Έχετε κάποια ιστορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Πολλές και δυνατές ιστορίες και αναμνήσεις. Πάντα θεωρούσα ότι ήμουν επαγγελματίας. Ακόμα και στο σχολείο τις μουσικές παραστάσεις τις έπαιρνα πολύ... σοβαρά! Υπάρχει μια πολύ παράξενη ιστορία όταν τον Φεβρουάριο του 1988 κέρδισα την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» χωρίς σπουδές στο κλασικό τραγούδι. Αυτό συνέβη από την επιμονή μιας φίλης μου να λάβω μέρος. Βέβαια, είχε δίκιο και ο Χρήστος Λαμπράκης μού έδωσε την υποτροφία και φυσικά εκεί κατάλαβα ότι μπορεί να έχω φωνή για τραγούδι.

  • Υπάρχει κάποιος στον οποίο αισθάνεστε ότι χρωστάτε περισσότερο τη σχέση σας με τη μουσική και την εξέλιξή σας;

Πιστεύω ότι χρωστάω τα πάντα στην επιμονή και υπομονή της θείας μου Λούλας που με μεγάλωσε σαν φυσική μου μητέρα. Εκείνη με πήγαινε σε κλασικές συναυλίες, στον διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας», στη δραματική σχολή στο Λονδίνο.

Ήταν η πιο δυνατή μου επιρροή σε όλα τα μέτρα - και στην προσωπική μου ζωή! Στην εξέλιξή μου έπαιξε φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» και η υποτροφία «Ωνάση» στο πώς και με ποιον θα σπουδάσω κλασικό τραγούδι. Παράλληλα, η Σχολή Guildhall ήταν η πιο δυνατή στο Λονδίνο και εκεί πήρα το δίπλωμά μου ως ηθοποιός, είπε ο Μάριος Φραγκούλης στην Απογευματινή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved