Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Ο ρόλος της Βασιλικής είναι αναγκαστικά πια σημείο αναφοράς για μένα»
Showbiz

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Ο ρόλος της Βασιλικής είναι αναγκαστικά πια σημείο αναφοράς για μένα»

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, η Βασιλική του Σασμού, μίλησε για το ρόλο της στο σήριαλ του Alpha, για το ρόλο της Ιοκάστης αλλά και για το τι θα ήθελε να είχε γίνει αν δεν ήταν ηθοποιός.

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου μίλησε για την επιστροφή της στην τηλεόραση αλλά και για τον έρωτα της Βασιλικής και του Μαθιού.

Πώς βιώνεις εσύ μια παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου; Τι είναι αυτό που της δίνει ειδική βαρύτητα;

Το θέατρο της Επιδαύρου είναι κομβικό φαντασιακά στο αφήγημα του σύγχρονου θεατή. Και ο θεσμός των Επιδαυρίων και το ίδιο το θέατρο. Είναι η ιστορία του, είναι το πώς θα μετακινηθεί το κοινό για να έρθει εκεί, είναι η σιωπή του. Όμως όλο αυτό δεν είναι αλώβητο από έναν νεοσυντηρητισμό, που το χρησιμοποιεί, και από την αντιμετώπιση μιας μάζας ανθρώπων χωρίς γνώση, που το κάνει μπρελόκ στο περίπτερο. Έντονα βλέπουμε και μια παρερμηνεία του θεσμού από αρχαιολάγνους, που φαντάζονται μουσειακές αναπαραστάσεις με χλαμύδες. Εγώ θα ήθελα να το δω σαν απλά έναν όμορφο τόπο, που μπορεί να πυκνώσει τη στιγμή ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος ατόμων. Η φυσική παρουσία χιλιάδων ανθρώπων σε ένα κοίλο, σαν αγκαλιά μέσα στη σιωπή και με έναν λόγο που κατέρχεται από τους αιώνες, είναι ό,τι χρειάζομαι να ξέρω.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, τι δουλειά θα μπορούσες ή θα ήθελες να κάνεις;

Ερευνητής βιολόγος ή φιλόσοφος

marilita.jpg

Όταν έγινες μητέρα, πήρες την απόφαση να αποτραβηχτείς και να αφιερωθείς σε αυτόν τον ρόλο. Μεγάλη απόφαση για μια γυναίκα, σε όποιον επαγγελματικό χώρο κι αν εργάζεται. Στον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο, υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία στους ηθοποιούς μήπως ξεχαστούν, μήπως βγουν «εκτός». Τι ζύγισες για να πάρεις αυτή την απόφαση και σε ποιον βαθμό είχες την ανησυχία της επιστροφής;

Δεν θα έλεγα ότι αποτραβήχτηκα. Ήταν μια παύση με κόστος οικονομικό, αλλά καλλιτεχνικά δεν ένιωθα ανενεργή. Πέρα από κάποια πράγματα που έτσι κι αλλιώς συνέχιζα να κάνω, ακόμα και κατά τη διάρκεια της «παύσης», είχα πάντα μια βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα έρθουν τη σωστή στιγμή. Αυτό που μου γεννούσε ανησυχία ήταν η συνολική κατάσταση της Ελλάδας, η οικονομική κρίση και η καλλιτεχνική ανομβρία που πέρασε η χώρα, έπειτα ο εγκλεισμός του κορονοϊού... Αυτά ήταν μεγάλες δυσκολίες. Όμως να δουλεύω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν σταμάτησα στ’ αλήθεια ποτέ.

Εν τέλει, στην τηλεόραση επέστρεψες με μια μεγάλη επιτυχία, τον «Σασμό». Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Πολύ καλά, είναι αυτονόητο.

Με τον Δημήτρη Λάλο έχετε δημιουργήσει ένα από τα πιο ερωτεύσιμα τηλεοπτικά ζευγάρια, με πολλούς θαυμαστές στα social media. Πώς το εισπράττεις αυτό;

Εισπράττω μεγάλη αγάπη, είναι γεγονός, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο συγκινητικό είναι η έμπνευση που δίνει αυτό το ζευγάρι και η ιστορία του σε πολλούς θεατές, νέα παιδιά ως επί το πλείστον, για δημιουργίες, που μας στέλνουν καθημερινά. Είναι ωραίο να κάνεις κάτι που με κάποιον τρόπο εγγράφεται ισχυρά στη λαϊκή συνείδηση. Αυτός ο ρόλος, της Βασιλικής, και το ζευγάρι με τον Μαθιό είναι αναγκαστικά πια σημείο αναφοράς για μένα και πιστεύω και για τον Δημήτρη. Όχι εγκλωβιοτικά, φυσικά. Δημιουργικά.

1692188773333-561433628-sasmos_alphatv_official_352836838_274723854937310_4136881038416926132_n.jpg

Τη Βασιλική την καταλαβαίνεις, την έχεις αγαπήσει;

Νομίζω, είναι αυτονόητη η απάντηση

Πηγή: Hello

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved