Γιώργος Χρανιώτης στο gossip-tv: «Είμαι υπέρ της μυστικής ζωής αρκεί να μην προσβάλλει τη ζωή άλλου»
Showbiz

Γιώργος Χρανιώτης στο gossip-tv: «Είμαι υπέρ της μυστικής ζωής αρκεί να μην προσβάλλει τη ζωή άλλου»

Ποτέ ο Γιώργος Χρανιώτης σε καμία συζήτηση μαζί του δεν θα αναλύσει τα πώς και τα γιατί, ακόμη και όταν τον ρωτάς αν στη πραγματική του ζωή έχει συναντήσει έναν «Τέλειο ξένο», σαν αυτούς που συναντά στο σανίδι του θεάτρου Αθηνά και την παράσταση «Τέλειοι ξένοι».

Και αυτό τον συγκαταλέγει αυτόματα στους ηθοποιούς εκείνους που έχουν βρει την ουσία τόσο στην Τέχνη τους, μέσα από την οποία ο Γιώργος έχει ξεδιπλώσει μυθιστορηματικά όλους τους ήρωες του, όσο και στις αλήθειες της ζωής του αφού έχει βρει την ευτυχία και τη μοιράζεται με τη σύντροφο της ζωής του και τον γιο τους.

Ο Γιώργος Χρανιώτης για δεύτερη σεζόν συναντά τους «φίλους» του στο θέατρο Αθηνά. «Είμαστε πρότυπο θιάσου δηλαδή είμαστε τόσο καλά οργανωμένοι και αγαπημένοι μαζί...», θα πει.

liolios-xraniotis-teleioi-xenoi.jpg

Γιώργος Χρανιώτης- Δημήτρης Λιόλιος

Και δεν υπερβάλλει καθόλου, θα το διαπιστώσεις κι εσύ –αν ήδη δηλαδή δεν έχεις δει την παράσταση.

Μια γεμάτη προσωπικότητα, ένας ηθοποιός που έχει συνδέσει άμεσα την καλλιτεχνική του ύπαρξη με την αλήθεια της ζωής του και αυτό είναι το ίσον της φυσικής του επιλογής να γίνει «υπηρέτης» της Τέχνης, της υποκριτικής που λατρεύει και τον έχει λατρέψει.

Βρεθήκαμε στο θέατρο Αθηνά και καθόλου δε δίστασα όταν μου είπε να ανέβω μαζί του στη σκηνή. Νιώθεις κι εσύ λίγο από το μεγαλείο της… εκεί –ακουμπισμένοι στο τραπέζι οπού οι πρωταγωνιστές από φίλοι καρδιακοί γίνονται ξαφνικά οι Τέλειοι Ξένοι - μιλήσαμε για όλα εκείνα που έχουν κάνει την παράσταση να αγαπηθεί δυνατά, για τη δεύτερη σεζόν, για την θεατρική συντροφιά του αλλά και για τον γιο του και πώς είναι ως μπαμπάς.

marossoulis_productions_1670245255_2986556115190605314_1987963849.jpg

Τέλειοι Ξένοι ξανά στο θέατρο Αθηνά. Μια παράσταση που έρχεται για δεύτερη σεζόν μετά από sold out παραστάσεις…

«Δεν το περίμενα ότι θα πάμε δεύτερη σεζόν και συνήθως να σου πω την αλήθεια λίγο με κουράζουν οι δεύτερες σεζόν και είχε να μου συμβεί και πολλά χρόνια, αλλά επειδή είμαστε πρότυπο θιάσου δηλαδή είμαστε τόσο καλά οργανωμένοι και αγαπημένοι μαζί, που είμαστε «πάνω» από το έργο. Εύχομαι ο ίδιος θίασος να κάνουμε ένα καινούργιο έργο κάποια στιγμή. Η Ελεονώρα έκανε μια πολύ μεγάλη εξυπνάδα γιατί το αγαπάει πολύ και φάνηκε από την αρχή. Την ευγνωμονούμε όλοι μας λοιπόν γιατί ήρθε στις πρόβες και ήταν ανοιχτή στο να αλλάξουν πράγματα λόγω ελληνικής πραγματικότητας και εκφοράς του λόγου. Πολύ ανοιχτή στις προτάσεις που της κάναμε και δεν είχε τη απολυτότητα που έχουν άλλοι μεταφραστές που δυσκολεύονται να αλλάξουν ακόμη και ένα και. Αυτό είναι αρετή»

marossoulis_productions_1694703842_3191729616862121316_1987963849.jpg

Έχετε δέσει και πολύ πάνω στη σκηνή… γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις θιάσων που δεν τα έχουν καταφέρει σε αυτό το κομμάτι.

«Αλήθεια είναι αυτό κι εγώ ανήκω στους ηθοποιούς που υποφέρουν αν αισθάνομαι ότι είτε εγώ έχω πιο πολλές δυνατότητες από έναν άλλον ηθοποιό, είτε δεν μου αρέσει χαρακτήρας του εκτός σκηνής. Εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εδώ υπάρχουν ηθοποιοί που τους «ζηλεύω», που βλέπω καθημερινά τη δουλειά τους και λέω «κοίτα τι ωραία στοιχεία που έχει». Ξέρεις, είναι πολύ σημαντικό να είσαι πάνω στη σκηνή με ανθρώπους που να λες ότι το κάνει τόσο καλά, που μάλλον εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω»

Έχει βρεθεί στο διάβα της ζωής σου άνθρωπος που θα τον χαρακτήριζες «τέλειο ξένο»; Να σου γίνει το μπαμ και να αναρωτηθείς «ποιος ή ποια είναι αυτή» ενώ νόμιζες πως τον ήξερες;

«Δυστυχώς την έχω πατήσει γιατί μέχρι πρότινος θεωρούσα τον εαυτό μου φυσιογνωμιστή, τώρα όμως δεν το κάνω. Ναι, έχει τύχει λοιπόν και να πέσω έξω και να απογοητευτώ και πολλές φορές συμβαίνει και στην πορεία γιατί καλώς ή κακώς οι άνθρωποι εξελίσσονται»

Μεγαλώνεις τον γιο σου με τις αλήθειες που μπορεί να αντέξει ένα παιδί;

«Αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματα για ένα παιδί, ειδικά στην ηλικία του δικού μου, που είναι 3 ετών, που δεν είναι έτοιμος να τα καταλάβει. Και δεν ξέρω αν και κάποια πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, υπάρχει και λόγος να του πω. Νομίζω ότι καλό είναι να μπορείς να οσμίζεσαι τι είναι έτοιμο ένα παιδί να ακούσει ακόμη και αυτή τη σκληρή αλήθεια που πολλές φορές δυσκολευόμαστε να την μοιραστούμε. Καλό είναι να αισθάνεσαι το timing, δεν υπάρχουν εγχειρίδια και είμαστε και σε μια εποχή που συνεχώς τρέχουμε σε ειδικούς για οτιδήποτε χρειάζεται. Εγώ ας πούμε χρειάστηκε να ρωτήσω ειδικό «γιατί ο μικρός μερικές φορές το βράδυ φοβάται το σκοτάδι και ξυπνάει και είναι ανήσυχος» και ίσως να μην έπρεπε και να το κάνω γιατί και η ίδια χαμογέλασε και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό, τα παιδιά φοβούνται τα σκοτάδια.

Εγώ πιστεύω στα λάθη των γονιών αρκεί να μην είναι εγκληματικά λάθη.

Καλό είναι να χαλαρώνουν οι οικογένειες και ταυτόχρονα να έχουν κι ένα πνευματικό υπόβαθρο που να τους επιτρέπει να πουν λαμπερά και υπέροχα πράγματα στα παιδιά τους. Τα εγκληματικά λάθη έχουν να κάνουν με τη βία και με απεχθή πράγματα»

Είσαι και στη σειρά της ΕΡΤ «Στα Σύρματα». Μια ΕΡΤ που έκανε ξαφνικά τέτοια «ανοίγματα» που κανείς δεν περίμενε πως θα τολμήσει να κάνει η Δημόσια τηλεόραση.

«Και κάνει και κωμωδία, θα συμπληρώσω σε αυτό. Κοίτα, οι άνθρωποι όταν γελούν μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι. Και νομίζω πως σε αυτή τη φάση της ιστορίας τόσο της Ελληνικής πραγματικότητας όσο και της παγκόσμιας αυτού του είδους η επικινδυνότητα δεν ωφελεί τη πολιτική ζωή ενός τόπου. Ο άνθρωπος όταν γελά, σκέφτεται, απελευθερώνεται, προβληματίζεται και ακονίζει με διαφορετικό τρόπο το μυαλό του από ότι, με ένα δραματικό έργο. Τα Σύρματα είναι ένα έξοχο σενάριο, γελούσα μόνος μου όταν το διάβαζα. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Χάρη Μαζαράκη και τον Νίκο Δημάκη και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη δουλειά και με φίλους. Δεν είχαμε βρεθεί με τον Θανάση (Τσαλταμπάση) και χάρηκα πολύ που ήρθε αυτή η στιγμή»

chraniotis_giorgos_official_1695401540_3197582338882546714_5619060495.jpg

Εσύ και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είστε οι μοναδικοί που έχετε κρατήσει μια ειλικρινή σχέση βγαίνοντας από ριάλιτι. Πρόσφατα έχασε τη μητέρα του και ήσουν στο πλευρό του

«Ένα κοινό πράγμα που έχουμε με τον Γιώργο είναι πως όταν αγαπήσουμε έναν άνθρωπο δύσκολα θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Εγώ αυτόν τον τύπο τον αγάπησα και νομίζω κι αυτός το ίδιο και αυτή η σχέση θα υπάρχει. Αγάπησα πολύ και τη μαμά του γιατί ήταν ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος για αυτό και ήθελα να είμαι εκεί να την αποχαιρετήσω».

Τέλος με χαρά ο Γιώργος μας μίλησε για την μπάντα του.

«Έχω μια μπάντα που λέγεται Imitate Your Mother και κάνουμε διάφορα live. Μέσα στο φετινό χειμώνα θα κάνουμε γύρω στα 5 live και θα δούμε αν το καλοκαίρι παίξουμε σε κάποια φεστιβάλ»

Η υπόθεση

7f102993-TELEIOI-XENOI-1080x1080.webp

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος» σε ένα παιχνίδι! Και ξαφνικά πολλά μυστικά αποκαλύπτονται...

Το αριστούργημα του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, αγαπήθηκε όσο λίγα θεατρικά έργα την περυσινή σεζόν. Πρόκειται για μία παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 50.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τώρα επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

teleioi-xenoi3.jpg

Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Πρωταγωνιστές γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρο Λαγούτη, Δημήτρη Λιόλιο, Σοφία Μανωλάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Χρανιώτη και στον ρόλο της μικρής κόρης την Έλενα Δελακούρα.

Οι ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το θεατρόφιλο κοινό μια ακόμη χρονιά και θα βρίσκονται στο θέατρο ΑΘΗΝΑ, Πέμπτη με Κυριακή, για όσους δεν τους είδαν ακόμη, αλλά και για όσους θέλουν να τους ξαναδούν. Από 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά, για δεύτερη χρονιά!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved