Καραμπέτη: «Αισθάνομαι οργή και θλίψη για την τόση βία, την τρέλα και το σκοτάδι των καιρών μας»
www.ndpphoto.gr
Showbiz

Καραμπέτη: «Αισθάνομαι οργή και θλίψη για την τόση βία, την τρέλα και το σκοτάδι των καιρών μας»

Σε μια καθημερινότητα όπου τίποτα δεν μοιάζει να έχει κανονικότητα, με τη βία να αποτελεί κύρια αντίδραση σε όλα, πώς νιώθει ως γυναίκα και ως πολίτης αυτού του κόσμου η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

«Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή στον κόσμο είναι τραγική. Βλέποντας τις σκληρές εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα, νιώθω ενοχές που μιλάμε για τέχνη. Είναι τρομερό να πληρώνουν το πολιτικό αδιέξοδο με τις ζωές τους αθώα θύματα. Αισθάνομαι οργή και θλίψη για την τόση βία, την τρέλα και το σκοτάδι των καιρών μας. Και φυσικά, όλα τα άλυτα κοινωνικά προβλήματα εντείνουν αυτή την αίσθηση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην ελπίδα. Δεν ξέρω πού ακόμα θα μας οδηγήσει όλο αυτό».

1699009033966-95857764-karabeti-(9).jpg

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Πιστεύετε πως η έκρηξη βίας είναι χαρακτηριστικό μιας γενιάς ή περισσότερων χωρίς πραγματικές αξίες και παιδεία;

«Η έλλειψη παιδείας και αξιών ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα. Το κακό συσσωρεύεται μέσα στο χρόνο, παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Όταν δεν κυριαρχούν ο ουρανισμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου, αλλά το μίσος και ο ρατσισμός, το μέλλον μας είναι σκοτεινό και αβέβαιο. Τη βία τη βλέπεις πια διάχυτη παντού - στο χουλιγκανισμό, στις δολοφονίες φιλάθλων μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζουν άλλη ομάδα, στις δολοφονίες γυναικών... Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν δέχονται καν τον όρο «γυναικοκτονία». Εθελοτυφλούν μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα συνεχίζοντας να αναπαράγουν τοξικά στερεότυπα. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο τροφοδοτούν την κουλτούρα του μίσους τόσο πιο πολλά θύματα θα θρηνούμε ως κοινωνία. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να καταφέρουν να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισοτιμίας και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους», λέει στο Hello η ηθοποιός.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved