Μπίγαλης: Είχα την τιμή να μιξάρω τον τελευταίο ιστορικό στουντιακό δίσκο των θρυλικών «Socrates»
Showbiz

Μπίγαλης: Είχα την τιμή να μιξάρω τον τελευταίο ιστορικό στουντιακό δίσκο των θρυλικών «Socrates»

Για τον θρυλικό δίσκο των «Socrates» που κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ και πώς έφτασε το υλικό στα χέρια του, μίλησε ο Κώστας Μπίγαλης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μιλήστε μου για τον θρυλικό δίσκο των «Socrates» που κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ;

Τελευταία είχα την τιμή και την τύχη να μιξάρω τον τελευταίο ιστορικό στουντιακό δίσκο των θρυλικών «Socrates» που κυκλοφορεί και σε βινύλιο εννοείται… από την δισκογραφική ΕΜΙ.

mpigalis-(4).jpg

Το υλικό των «Socrates» πώς έφθασε στα χέρια σας;

Το υλικό από τις ηχογραφήσεις των «Socrates» που διακόπηκαν τον Απρίλιο του 2010 λόγω του προβλήματος υγείας που προέκυψε στον Αντώνη, ήταν μέσα σε ένα σκληρό δίσκο, τον οποίο παρέδωσε ο αείμνηστος Γιάννης Σπάθας πριν αποβιώσει στη γυναίκα του Αντώνη, τη Λίνα, προς φύλαξη, λέγοντάς της ότι εκεί μέσα ήταν ό,τι προλάβανε να ηχογραφήσουνε… Πριν περίπου δυόμιση χρόνια εν μέσω κορονοϊού μου έδωσε η Λίνα αυτόν τον σκληρό δίσκο να αξιολογήσω το υλικό που υπήρχε μέσα μήπως θα μπορούσαν να προκύψουν αν όχι όλα, έστω κάποια τραγούδια… Εγώ με την σειρά μου έδωσα τον σκληρό στο φίλο κημπορντίστα ειδικό στα μουσικά προγράμματα και συνεργάτη των «Socrates» Δημήτρη Μπέλο για να κάνει μια αξιολόγηση του υλικού και να με ενημερώσει… Μετά από δυο μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε επί λέξει: Υπάρχει δίσκος… και σκίζει! Το πρώτο κομμάτι που ξεκίνησα να μιξάρω ήταν το BAZAAR… Όταν μετά από κάποιες ώρες είχαν κουραστεί τα αυτιά μου έστειλα την μίξη μέχρι το σημείο που την είχα φτάσει ως εκείνη την στιγμή στο φίλο μου τον θρυλικό DJ LEO να ακούσει στα δικά του μηχανήματα και ηχεία και να μου πει μια γνώμη αν έπρεπε να διορθώσω κάτι κλπ. Μετά από λίγο αφού άκουσε με πήρε τηλέφωνο και είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ… «Μην το αγγίξεις, είναι τέλειο». Έμεινα έκπληκτος γιατί ήμουν σίγουρος ότι ήθελε διορθώσεις…Είχα εμπιστοσύνη όμως στα αυτιά του LEO και δεν το άγγιξα… Οι μίξεις ολοκληρώθηκαν μετά βέβαια από αρκετούς μήνες και εδώ θέλω να αναφέρω την πολύτιμη βοήθεια της συναδέλφου και φίλης εδώ και πολλά χρόνια Μαριάννας Ευστρατίου που με την αισθητική και τα ταλαντούχα αυτιά της με βοήθησε πολύ σε στιγμές δύσκολων αποφάσεων στην διάρκεια της κουραστικής διαδικασίας των μίξεων και την ευχαριστώ από καρδιάς! Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε με το ιδανικό mastering από το Mutant Bit Mastering Studio του φίλου επιστήμονα του ήχου και της μουσικής τεχνολογίας του φοβερού Γρήγορη Γαλάνη!

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved