Δεκατρία χρόνια χωρίς τον Γιώργο Φούντα – Το αφιέρωμα της Finos Film στη μνήμη του
Showbiz

Δεκατρία χρόνια χωρίς τον Γιώργο Φούντα – Το αφιέρωμα της Finos Film στη μνήμη του

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2010 όταν ο Γιώργος Φούντας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη!

Ο Γιώργος Φούντας ήταν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, γνωστός εκτός άλλων και για τον ρόλο του στην ταινία Στέλλα (1955) του Μιχάλη Κακογιάννη.

fountas-(1).jpg

Συμμετείχε σε πολλές ακόμη διακεκριμένες ταινίες των δεκαετιών του 1950 και 1960, μεταξύ των οποίων οι Μαγική πόλη (1954), Το κορίτσι με τα μαύρα (1956), Ποτέ την Κυριακή (1960) και Τα κόκκινα φανάρια (1963), ενώ εμφανίστηκε και στις ξένες παραγωγές Αμέρικα, Αμέρικα (1963) και Αλέξης Ζορμπάς (1964). Η σημαντικότερη στιγμή του στην τηλεόραση είναι ο ρόλος του στην σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975-1976).

Με αφορμή την συμπλήρωση των 13 ετών από τον θάνατό του η Finos Film ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα για να τιμήσει τη μνήμη του.

«Ο Γιώργος Φούντας ήταν φαινόμενο στο είδος του. Ερμήνευσε με εκρηκτικό ταπεραμέντο σπουδαίους ρόλους σκληρών και επιπόλαιων αντρών που υποκύπτουν στα πάθη τους, ενώ είχε το χάρισμα να κερδίζει τον θεατή και να ταυτίζεται με τις αγωνίες του, κατακτώντας φανατικούς θαυμαστές.

Το ταλέντο του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας και διακρίθηκε για ρόλους σε σπουδαίες ταινίες όπως «Στέλλα», «Το Κορίτσι με τα Μαύρα», «Ποτέ την Κυριακή», «Κόκκινα Φανάρια» και «Ζορμπάς».

Ο Γιώργος Φούντας έφυγε από κοντά μας στις 28 Νοεμβρίου 2010 και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες «Πολύ Αργά για Δάκρυα» και «Αντίο Ζωή».

https://www.instagram.com/reel/C0Ln98ELjVA/

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved