Λιώση – Μπούκλη: «Όπου υπάρχει δημοσιότητα υπάρχει ένας φόβος»
Showbiz

Λιώση – Μπούκλη: «Όπου υπάρχει δημοσιότητα υπάρχει ένας φόβος»

Η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη φέτος συναντιούνται επί σκηνής στην παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».

Οι δυο ταλαντούχες ηθοποιοί σε πρόσφατη συνέντευξή τους μιλούν για το Metoo και πόσο άλλαξαν τα πράγματα στη δουλειά τους.

liosi-boukli-(2).webp

Μετά το MeToo άλλαξαν τα πράγματα στη δουλειά σας;

Τζ.Λ.: Νομίζω πως έγινε μια φασαρία και κάπως ξεχάστηκε. Ήρθαν επόμενα πράγματα και τώρα κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Εκκρεμούν κάποιες απαντήσεις και έχουν παρ’ όλα αυτά ήδη ανακοινωθεί μεγάλες επιστροφές ανθρώπων που εμπλέκονται σ’ αυτές τις υποθέσεις. Πολύ ωραίο αυτό που έγινε. Ήταν αισιόδοξο. Δυστυχώς, νιώθω πως κάπως πλέον συνέβη και πάμε στα επόμενα. Έχει αθροιστεί με ένα κύμα ειδήσεων και περιμένω αλήθεια να δω πού θα πάει όλο αυτό. Δεν προχώρησε με τη φόρα που ξεκίνησε. Φιμώθηκε πάλι. Μακάρι να επανέλθει και να ξαναδούμε να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί ανησυχώ ακόμη.

Ν.Μπ.: Ήταν μια ευκαιρία όταν συνέβη αυτό να αρχίσουμε να λέμε για όλους τους κλάδους. Για άλλη μια φορά έμεινε σ’ εμάς, σε έναν προβεβλημένο κλάδο που κάποιοι άνθρωποι παίζουν στην τηλεόραση και είναι αναγνωρίσιμοι. Ξεκίνησε κάτι και για μένα είναι σαράκι. Οι σκηνοθέτες απέκτησαν έναν φόβο μην ειπωθεί τίποτα γι’ αυτούς. Αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλώς υπάρχει αυτός ο φόβος. Κάπως είναι όλοι μαζεμένοι. Το θέμα δεν είναι όμως να φοβάμαι να κάνω κάτι. Το ζήτημα είναι να μην θέλω να φερθώ κακοποιητικά. Όπου υπάρχει δημοσιότητα υπάρχει ένας φόβος. Όμως το θέμα δεν είναι μην μας πουν φασίστες. Το θέμα είναι να μην είμαστε φασίστες. Και δεν είναι απαισιοδοξία. Δεν μπορώ την ωραιοποίηση. Το ότι γνωρίζω πού βρίσκομαι με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν περίμενα ότι μπορεί να κακοποιηθεί κάποιος σε μια πρόβα. Τώρα το ξέρω και νιώθω κι εγώ πιο έτοιμη να αντιδράσω.

1702903721117-838142890-liosi-boukli-(1).webp

Αισθάνεστε ως γενιά ηθοποιών πως πληρώσατε την παρατεταμένη σιωπή των προηγούμενων;

Τζ.Λ.: Κάθε γενιά φέρει βαρίδια από μια άλλη γενιά. Δεν χρειάζεται να κατηγορήσουμε την προηγούμενη ή την επόμενη. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Η Ζέτα Δούκα μίλησε. Υπάρχουν τόσο βαθιά ριζωμένα κάποια πράγματα. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο που φοβάται. Που προτιμάει να φύγει από το να μείνει εκεί και να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα. Μπορώ να τα καταλάβω όλα. Και θαυμάζω τους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά και μιλούν και λένε αυτά που τους έχουν συμβεί. Θέλει θάρρος. Μπορώ να καταλάβω και τον άνθρωπο που φοβάται και δεν μίλησε. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον τόσο ασφαλές, που να μην υπάρχει αυτός ο φόβος τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα στους ανθρώπους. Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να μην υπάρχει χώρος για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ν.Μπ.: Συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που δεν μίλησε. Ούτε εγώ ξέρω αν θα μπορούσα. Το θέμα είναι να κάνουμε μια ανασκόπηση προσωπική και όχι αν θα βγούμε δημόσια να την πούμε. Είναι μια ευκαιρία να ορίσουμε πράγματα και καταστάσεις. Μπορεί να μας είχαν συμβεί πράγματα εκεί πίσω που να μην ήμασταν σε θέση να τα αναγνωρίσουμε και να τα ορίσουμε ως τέτοια. Θέλω να ανοίξει από μέσα μας κάτι και να φοβόμαστε λιγότερο. Όχι μόνο να κατηγορούμε.

Πηγή Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved