Οι επώνυμοι που αντιδρούν στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Showbiz

Οι επώνυμοι που αντιδρούν στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Πολύς ντόρος έχει γίνει γύρω από το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. 

Πολλοί όμως είναι και οι επώνυμοι που αντιδρούν σε μία τέτοια προοπτική με τον Νίκο Οικονομόπουλο σε δηλώσεις του στον Γιώργο Λιάγκα να τονίζει:

oikonomopoulos.jpg

«Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου… Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης».

Από την πλευρά της η Μιμή Ντενίση επεσήμανε για το συγκεκριμένο θέμα: «Εγώ δεν είμαι υπέρ του να λες συνέχεια και να διαφημίζεις ‘και οι γκέι πρέπει να παντρεύονται και οι γκέι πρέπει να κάνουν αυτό’. Ή το θεωρείς φυσικό και είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια. Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότης, που είναι άνδρας, γυναίκα, παιδί.

ntenisi-(1).jpg

Αυτό είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να τον συμπληρώνουν. Αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε για τα άτομα αυτά. Από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο. Σε σχέση με τα παιδιά είμαι πολύ σκεπτική γιατί βλέπω τα προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν με το γκέι ή με το στρέιτ. Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα».

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντιδρά και η Μαρία Ιωαννίδου η οποία σχολίασε για το θέμα προ ημερών σε συνέντευξή της:

«Οι γονείς είναι πρότυπα, οπότε δεν ακούμε τους γονείς μας; Πολλές φορές δεν τους ακούμε και μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να μην τους ακούσουμε. Από εκεί και έπειτα οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, άλλο η μαμά, άλλο ο μπαμπάς. Δεν μπορείς να κάνεις τον ίδιο ρόλο. Αν ένα παιδί υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι ποιος θα το θηλάσει; Εμείς έχουμε και τα εργαλεία μας. Εκείνοι τα έχουν; Να προσέξουμε λίγο» είπε η ηθοποιός και συνέχισε:

ioannidou-1.jpg

«Εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη να μου πουν να υιοθετήσω ένα παιδί που είναι φτωχό, δεν έχει να φάει, από την Αφρική. Εγώ τη μαμά μου και τον μπαμπά μου είχα πρότυπα. Είναι το πρότυπο, για αυτό λέω 80% θα γίνουν και τα παιδιά ομοφυλόφιλα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχουμε αρχές, πάμε προς τα πίσω; Στον Μεσαίωνα; Άμα συμβεί και πάρουν ένα παιδί, δεν θα πάρουν κι άλλοι; Αυτό θα γίνεται; Δεν είναι φυσιολογικό!».

Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρι τοποθετήθηκε και η Πωλίνα Γκιωνάκη χθες (5/1) σε τηλεοπτική της εμφάνιση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι διστακτική στο θέμα των παιδιών. Μιλάμε για βία. Έχει σκεφτεί κανείς τι bullying θα υποστούν αυτά τα παιδιά στο σχολείο; Να προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα να μειωθεί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δε ξέρω αν έχουμε εμείς το πρόβλημα. Στην Ευρώπη το δέχονται πολλά χρόνια. Στην Ευρώπη είναι άλλη η νοοτροπία από την Ελλάδα, δε λέω να μη γίνει, αλλά όλα θέλουν κάποιο χρόνο…

Είμαι αρνητική στο θέμα τον παιδιών. Δεν είναι καλύτερο να είναι σε ένα ίδρυμα ένα παιδί, αλλά είναι καλύτερο να είναι σε μια οικογένεια που θα το προσέχει, ένα παιδί έχει ανάγκη από μάνα και πατέρα… Εγώ μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου και η έλλειψη του πατέρα υπήρχε. Ρωτήστε έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο, μη ρωτάτε εμένα».

H Άννα Φόνσου επίσης δήλωσε ότι είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Δεν με ενδιαφέρει να παντρεύονται και να κάνουν τελετή. Καταρχάς, όλοι οι φίλοι μου είναι ομοφυλόφιλοι, δεν έχω τέτοιο πράγμα. Αλλά για τα παιδιά έχω μία ευαισθησία.

fonsou-(3).jpg

Σκέφτομαι ότι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να τα μεγαλώσουν καλά, να πάνε σε καλά σχολεία, από το να είναι σε μια φτωχή οικογένεια, όμως έχουν σκεφτεί τι πλήγμα είναι για τα παιδιά στο σχολείο εάν πουν κάτι τέτοιο; Ξέρω από την εγγονή μου, αυτά τα παιδιά είναι τρομερά παιδιά, λένε κακίες. Γιατί αυτά τα παιδιά τα έχουν μες το μυαλό τους θαλασσώσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαι εγώ κατά, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το εγκρίνω».

Τέλος, ο Πέτρος Ξεκούκης δήλωσε για το θέμα, κάθετα αντίθετος με αυτή την προοπτική:

«Εμείς ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος, αυτή είναι η Ελλάδα. Άλλο η εκκλησία, άλλο η πολιτεία. Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει έστω μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν και τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Οι κανόνες όμως οι αποστολικοί είναι σαφείς: ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα στο γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Δεν παντρεύτηκαν δυο γυναίκες ούτε δυο άντρες. Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι τότε; Δεν ευλόγησε όμως γιατί είπε απλούστατα ότι το «αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη γη». Πώς θα αυξηθούν και θα κυριεύσουν τη γη;».

Ο Πέτρος Ξεκούκης συνέχισε λέγοντας: «Είναι δικαίωμά τους, είναι σεβαστή η άποψή τους, δεν μας αφορά ούτε και έχουμε κανένα δικαίωμα να επέμβουμε στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουν τους νόμους της εκκλησίας με τους νόμους του κράτους. Καλά έκανε η εκκλησία και είπε αυτό που είπε, διότι μην μου πείτε και για την υιοθεσία! Ακόμα δεν τους παντρέψαμε! Ακόμα δεν εγέννησε και Γιάννη τον εβγάλαμε, που λέμε και στα Μέγαρα. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει με τον γάμο».

teknothesia-xekoukis.jpg

Και κατέληξε: «Ποιος πολιτικός θα βγάλει αυτή την καυτή πατάτα και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Ξέρω πάρα πολλούς πολιτικούς που ψήφισαν ένα νομοσχέδιο και δεν ξαναείδαν τη βουλευτική καρέκλα ποτέ! Θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά ο βουλευτής και ο υπουργός που θα υπογράψει αυτόν τον νόμο εάν θέλει να τον ξαναέχουμε μαζί μας υπουργό, να τον χειροκροτάμε και να τον βλέπουμε. Ο λαός θα κρίνει εάν είναι σωστό ή όχι. Ας βγούμε έξω στην κοινωνία να ρωτήσουμε... Είμαι σαφής ότι διαφωνώ και ήταν σαφέστατη η απόφαση της συνόδου. Άλλο παιδί, άλλο ένα ζώο. Εγώ αγαπώ τα ζώα αλλά ένα παιδί ποιος θα το διαπαιδαγωγήσει; Όταν θα πάει στο σχολείο, θα τον συνοδεύουν δυο άντρες και θα του πει ο συμμαθητής του: Ποιος είναι η μαμά σου, ο Μητσάρας ή ο Βαγγέλης;». Τι θα πει τότε; Με ποιο δικαίωμα θα παίξει στην ψυχολογία αυτού του μικρού παιδιού. Ποιος ρωτάει αυτό το παιδί εάν θέλει να έχει δυο άντρες ή δυο γυναίκες για μητέρα και πατέρα; Εμείς για τον εγωισμό μας θέλουμε, το παιδί όμως θέλει να ακούει το φυσιολογικό και όταν θα μεγαλώσει ας αποφασίσει αυτό».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved