Εύα Σιμάτου: Η περηφάνια για τον γιο της, Ερμή & τα τρυφερά λόγια για τον σύζυγό της, Αλέξη Σταμάτη
Showbiz

Εύα Σιμάτου: Η περηφάνια για τον γιο της, Ερμή & τα τρυφερά λόγια για τον σύζυγό της, Αλέξη Σταμάτη

 Η ηθοποιός Εύα Σιμάτου, σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη ο οποίος είναι γιος της ηθοποιού Μπέττυς Αρβανίτη, λατρεύει τον ρόλο της ως μητέρα για τον γιο της, Ερμή

 

Μιλώντας για την... ακροβασία ανάμεσα στο επάγγελμά της και τη μητρότητα, η Εύα Σιμάτου μιλάει με τα πιο τρυφερά λόγια για τον γιο της αλλά και για τον σύζυγό της Αλέξη Σταμάτη.

G.: Μητρότητα, θέατρο, τηλεόραση... Έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου;

Ε.Σ.: Τον χρόνο που έχω για τον εαυτό μου τον αφιερώνω στον γιο μου, τον Ερμή. Είναι ο κόσμος μου. Είναι πολύ απαιτητικός ο συνδυασμός τηλεόρασης και θεάτρου, αλλά αυτή τη σεζόν ένιωσα ότι είναι τόσο αξιόλογες και οι δύο προτάσεις που δεν γινόταν να αρνηθώ.

202203221115030.1Q4A7704.jpg

Με τον σύζυγό της Αλέξη Σταμάτη.

G.: Tι σε εκπλήσσει περισσότερο καθώς παρακολουθείς τον Ερμή να μεγαλώνει;

Ε.Σ.: Η επίδραση της οικογένειας στη διαμόρφωση του ψυχισμού και του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι καθοριστική. Προσπαθούμε ενωμένοι, με πολλή αγάπη, να δώσουμε στον Ερμή μας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν ξέρω αν μας εκπλήσσει κάτι στην ανάπτυξή του. Σίγουρα μας συγκινεί και τον καμαρώνουμε για όσα καταφέρνει και για όσα αγαπά.

G.: Πώς είναι πρακτικά να συμβιώνεις με έναν σημαντικό Έλληνα συγγραφέα και μάλιστα πολυγραφότατο;

Ε.Σ. Ο Αλέξης είναι ένας πολυεπίπεδος άνθρωπος, με ωραία σκέψη, φαντασία και πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Χαίρομαι πολύ που αποτυπώνεται το δυναμικό του στο έργο του με επιτυχία που κρατάει στον χρόνο. Η συνύπαρξή μας είναι πλούσια σε εμπειρίες και πρακτικά πολύ αρμονική.

G.: Θα έγραφες ποτέ; Υποθετικά, από πού θα αντλούσες την πρώτη ύλη του βιβλίου σου;

Ε.Σ.: Δεν έχω επιχειρήσει να γράψω ποτέ. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη. Με καλύπτει η τέχνη της ανάγνωσης. Θεματικά με συγκινεί και είναι ενδιαφέρουσα η κεντρική σκέψη του βιβλίου του Αλέξη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο «Υπήρξα τόσοι άλλοι», που επί της ουσίας επικεντρώνεται στο π είναι ο εαυτός μας, π είναι αυτό που τον συνθέτει. Αν έγραφα κάτι αυτή τη στιγμή, ίσως να καταπιανόμουν με αυτό.

202203301147390.0R6A5054.jpg

Με τον σύζυγό της Αλέξη Σταμάτη.

ndp photo

G.: Πώς αυτοπροσδιορίζεσαι δίπλα σε έναν συγγραφέα που με αυτογνωσία ανατρέχει στο παρελθόν του και μοιράζεται με το κοινό του κυρίαρχα υπαρξιακά ερωτήματα;

Ε.Σ.: Δεν νιώθω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ. Δεν θέλω να περιγράψω στον εαυτό μου το ποια είμαι σε σχέση με τους αγαπημένους μου και με τους άλλους. Αφήνω τη ζωή να συμβεί και να με οδηγήσει. Νιώθω πολύ δυνατό τον πυρήνα μέσα μου, ανεξάρτητα από τις φάσεις που μπορεί να περνάω στη ζωή μου και από τα όσα καλούμαι να αντιμετωπίσω.

Πηγή: Gala

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved