Μάρθα Βούρτση: Από τα φώτα και τις επιτυχίες, στην απομόνωση - Τι κάνει και πώς ζει σήμερα;
Showbiz

Μάρθα Βούρτση: Από τα φώτα και τις επιτυχίες, στην απομόνωση - Τι κάνει και πώς ζει σήμερα;

Η Μάρθα Βούρτση, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες ηθοποιούς με πολλούς ρόλους στο βιογραφικό της και πολλές επιτυχίες στην καριέρα της. Μπορεί κάποτε να ήταν μες τα φώτα όμως πλέον έχει αποφασίσει να αποτραβηχτεί και να ζει μοναχικά.

Γεννημένη στην Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου 1937, σήμερα η ηθοποιός είναι 87 ετών. Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε από την Οδησσό στην Αθήνα. Η ίδια έλαβε αυστηρή ρωσική ανατροφή.

Απομονωμένη ζει πασίγνωστη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς ρόλους, στα λεγόμενα "μελό" της εποχής, (Αυτή που δεν λύγισε, Είναι μεγάλος ο καημός, Απόκληροι της κοινωνίας, Καρδιά μου πάψε να πονάς, Με πόνο και με δάκρυα), αλλά και σε διαφορετικού ύφους ταινίες, όπως Τα κίτρινα γάντια και Ο σκληρός άνδρας. Αρκετά χρόνια αργότερα έκανε και κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως στη σειρά Οδός Ανθέων (1987-1988) της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega Channel Η Ελίζα και οι άλλοι, καθώς και στο σήριαλ του Mega Channel Επτά θανάσιμες πεθερές.

«Δεν με αφορά καθόλου να με αποκαλούν “θεά”», εξομολογείται η Μάρθα Βούρτση

martha-vourtsi-12-oktovriou-1937.jpg

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο σηριαλ του Mega Ένας μήνας και κάτι, όπου έκανε την μητέρα της Άννας (σ.σ: Ζέτα Δούκα). Επίσης, το 2008-2011 έπαιξε στην σειρά Η πολυκατοικία, υποδυόμενη την Παναγιώτα Πετροχείλου. Τον θεατρικό χειμώνα 2004 εμφανίστηκε στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια.

Εμφανίστηκε επίσης στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού τον Ιούλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006 στην τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοριολανός στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Martha_Vourtsi-2.jpg

Ήταν παντρεμένη με τον στιχουργό Ξενοφώντα Φιλέρη που έφυγε από τη ζωή το 2014.

Η δημοφιλής ηθοποιός, έχει αποφασίσει συνειδητά να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για εκείνη, στην καθημερινότητά της, ακούει μουσική, βλέπει ταινίες και διαβάζει βιβλία. Είναι μόνη και όταν θέλει έχει δίπλα της μόνο ανθρώπους που επιλέγει η ίδια!

Μάρθα Βούρτση: Γιατί εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο θάνατος του λατρεμένου της συζύγου, με τον οποίο υπήρξε ενωμένη σαν μια γροθιά, άλλαξε τα πάντα γύρω της.

«Μου δόθηκαν πάρα πολλές δυνατότητες από το θέατρο πάντα της πρόζας, να ταξιδεύω το ταξίδι της ψυχής. Τώρα έχω την οικονομική δυνατότητα, όντας συνταξιούχος ξέρω ότι έχω το μηνιάτικο, συγκεκριμένα χρήματα τα οποία μπορούν να κρατήσουν την ζωή αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσεις πόρτες ή να κάνεις έκπτωση στο ζητούμενο σου. σαν ηθοποιός. Τώρα έχω την δυνατότητα να επιλέγω και να ταξιδεύω πλέον για μένα την ίδια, και αν δεν είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει προτιμώ να είμαι σιωπηλή στο σπίτι μου», έχει πει μεταξύ άλλων σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά καιρούς της έχουν γίνει αρκετές προτάσεις όμως η ίδια επιλέγει να αρνείται ευγενικά.

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Βούρτση: «Πήγα στο Σύνταγμα, αλλά δεν είχα τις οργανικές αντοχές να παραμείνω»

Μάρθα Βούρτση: «Ευτυχώς είμαι μεγάλη γυναίκα και θα φύγω γρήγορα»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved