Μπεκατώρου: «Έκοψα τον δίσκο στη μέση μου, έμεινα παράλυτη.Με μετέφεραν με αεροπλάνο να χειρουργηθώ»
G-Sports

Μπεκατώρου: «Έκοψα τον δίσκο στη μέση μου, έμεινα παράλυτη.Με μετέφεραν με αεροπλάνο να χειρουργηθώ»

Η Σοφία Μπεκατώρου, δύο φορές Ολυμπιονίκης (κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και χάλκινο στο Πεκίνο το 2008), θυμάται με λεπτομέρειες κάθε στιγμή της απίθανης σταδιοδρομίας της στην ιστιοπλοΐα.

«Η στιγμή που υψώνεται η σημαία της πατρίδας σου στο ψηλότερο ιστίο είναι συγκινητική και υπερτερεί οποιουδήποτε πόνου. Το χρυσό της Αθήνας υπήρξε η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου, καθώς με γέμισε με εικόνες και συναισθήματα που δεν τολμώ να περιγράψω και να μοιραστώ με κανέναν, θα μείνουν για πάντα κλειδωμένα στην ψυχή μου. Γιατί κάποια συναισθήματα δεν μεταφέρονται με λόγια» τόνισε στο Πρώτο θέμα.

Για τον ύψιστο θρίαμβο όμως, και τη μέγιστη καταξίωση υπάρχει και ένα βαρύ αντίτιμο. Ανακαλεί στη μνήμη της τις πιο δύσκολες καταστάσεις της πορείας της στον δρόμο των μεταλλίων. «Σε κάποιον αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος έκοψα τον δίσκο στη μέση μου και έμεινα παράλυτη. Με μετέφεραν -με ειδικό αεροπλάνο από το εσωτερικό στην Ελλάδα προκειμένου να χειρουργηθώ. Για τρεις μήνες ήμουν σε καροτσάκι ζώντας σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία και μη γνωρίζοντας εάν θα περπατήσω ξανά. Το διάστημα που έμεινα καθηλωμένη σε μια καρέκλα, χωρίς να μπορώ να κάνω ούτε μισό βήμα, το βίωσα δύσκολα γι' αυτό και αναθεώρησα πολλά πράγματα για τη ζωή και τις α8ες της. Τότε αντιλήφθηκα ότι ο πρωταθλητισμό δεν είναι το παν και ότι σημασία δεν έχει μόνο η επιτυχία αλλά και η διαδρομή. Ήταν ο λόγος για τον οποίο κάποιους μήνες μετά συμμετείχα πιο χαλαρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, απολαμβάνοντας τον αγώνα και κερδίζοντας μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά το χρυσό μετάλλιο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved