Η άγνωστη χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης
G-Sports

Η άγνωστη χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης

Η άγνωστη χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που θα μπορούσε να είχε δώσει το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην χώρα μας στους Αγώνες στο Ριο της Βραζιλίας. 

Αίμα ελληνικό τρέχει στις φλέβες της Ελεν Λουίζ Μαρούλις, η οποία βγήκε πρώτη στην πάλη των γυναικών, στα 52 κιλά.

Η οικογένεια της μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1968 με προτροπή του παππού της, Γεράσιμου Μαρούλη και τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της, Γιάννη Μαρούλη. Εκείνη μεγάλωσε στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, πήγε σχολείο στο Μαργκέτ, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου στο Βόρειο Μίσιγκαν.

Αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και θεωρεί τον Κάλαμο, ένα νησάκι ανατολικά της Λευκάδας, ως τον παράδεισο της, τον οποίο και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι.

«Είμαι μισή Ελληνίδα, μισή Αμερικανίδα και είμαι υπερήφανη για αυτό. Προσπαθώ να πάρω την ελληνική υπηκοότητα αλλά υπάρχει γραφειοκρατία. Σε ό,τι αφορά την αλλαγή σημαίας στους αγώνες, η Αμερική μου έχει φερθεί πολύ όμορφα και με έχει στηρίξει ως αθλήτρια, θα το σκεπτόμουν μόνο εάν δεν είχε πρόβλημα η ομοσπονδία των ΗΠΑ», είχε δηλώσει η 24χρονη Μαρούλις στο πέρασμα της από την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία.

Η Μαρούλις παρά το γεγονός ότι αποτελούσε διακαή πόθο της διοίκησης του Κώστα Θάνου, τελικά λίγο οι προπονητικές συνθήκες της Αμερικής, λίγο η γραφειοκρατία, απέτρεψαν μία σπουδαία «μεταγραφή». Και μάλιστα όπως αποδείχθηκε, χρυσή!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved