Ο Λιάγκας τα «χώνει» για τα ολυμπιακά ακίνητα
G-Sports

Ο Λιάγκας τα «χώνει» για τα ολυμπιακά ακίνητα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ο Γιώργος Λιάγκας θυμήθηκε τότε που η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει τους αγώνες με μεγάλη επιτυχία.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και κάποια από τα ολυμπιακά ακίνητα δεν έχουν εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα να σαπίζουν.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χου Ρίο πέρασαν στην Ιστορία. Τι θα μείνει σε μας; Τα ανέλπιστα πολλά μετάλλια, η συγκίνηση και το δάκρυ που ρίξαμε στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, η χαρά και η περηφάνια για τις προσπάθειες των παιδιών της Ελλάδας και βέβαια οι επιδόσεις εντός στίβου και... εκτός του σούπερ σταρ Γιουσέιν Μπολτ. Τι θα μείνει στους Βραζιλιάνους; Μερικές εκατοντάδες κτιρίων, εγκαταστάσεων και υποδομών.

Ήδη διαβάζω πως το future αρένα θα γκρεμιστεί κομμάτι κομμάτι και έχει προβλεφθεί από τα υλικά να κατασκευαστούν τρία νέα σχολεία. Το Ολυμπιακό Στάδιο υγρού στίβου θα μετατραπεί σε δύο πισίνες για τους κατοίκους, οι οποίες όμως θα χρησιμοποιούνται και για επαγγελματικούς σκοπούς, ενώ τα πάρκα θα τα εκμεταλλευτούν ιδιώτες με σκοπό το κέρδος. Το Ολυμπιακό Χωριό κατασκευάστηκε με σκοπό να πουληθούν σπίτια και δωμάτια. Ήδη έχουν πουληθεί 200 και το ενδιαφέρον παραμένει, μεγάλο. Πριν από 12 χρόνια διοργανώσαμε εξαιρετικούς Αγώνες διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και αποδεικνύοντας ότι αυτή η φυλή όταν θέλει μεγαλουργεί. Έστω και την τελευταία στιγμή. Στο «άρπα κόλλα». Εκεί που αδιαμφισβήτητα πάσχουμε είναι ο σχεδιασμός και η στρατηγική, θα έχετε επισκεφθεί κάποιες από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σαπίζουν κυριολεκτικά, παρατημένες, ξεχασμένες και εγκαταλελειμμένες για να θυμίζουν το ένδοξο κοντινό παρελθόν τους. Οξύμωρο, ναι. Μεγαλύτερη φρεσκάδα αισθάνεσαι όταν επισκέπτεσαι αρχαιολογικούς χώρους παρά ολυμπιακά ακίνητα. Γιατί όλο αυτό; Ας ψάξουμε στο ΟΝΑ της ράτσας μας. Γκρινιάζουμε, καλή ώρα όπως εγώ τώρα, όταν δεν γίνεται τίποτα, αλλά γκρινιάζουμε -γιατί έτσι είμαστε εμείς, βρε αδελφέ- κι όταν κάτι πάει να γίνει. Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν το τίμημα στο οποίο δίνεται η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες για αξιοποίηση είναι υψηλό και επωφελές για το κράτος. Αυτό που ξέρω είναι ότι από το να τρώει η μαρμάγκα κτίρια, αλάνες, γήπεδα και εγκαταστάσεις, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να κινηθεί η μηχανή με όρους διαφάνειας και προϋποθέσεις επωφελείς για τον λαό, ώστε να μη φάει η μαρμάγκα και μια ολόκληρη νέα γενιά που μαστίζεται εκτός από την έλλειψη οράματος και από την ανεργία» έγραψε στην στήλη του στην Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved