«Έβαλντ Λίνεν, ο επαναστάτης»
G-Sports

«Έβαλντ Λίνεν, ο επαναστάτης»

Για εκείνους που τον γνωρίζουν ή έχουν διαβάσει σχετικά με την διαδρομή της ζωής του, έκπληξη θα ήταν για τον Εβαλντ Λίνεν, να μην συμμετέχει στην πρόσφατη διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο, το βράδυ της Τετάρτης.

Και φυσικά δεν βρέθηκε εκεί τυχαία, καθώς η εκδήλωση συνέβη στα μέρη του, μιας και είναι τεχνικός διευθυντής και προπονητής έως το Μάιο, της Σεντ Πάουλι, της δεύτερης ομάδας του γερμανικού λιμανιού.

Ο Γερμανός, πρώην προπονητής του Πανιωνίου, Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ήταν εκεί, όπως ήταν σε άλλες παρόμοιες διαδηλώσεις στο παρελθόν. Βαθιά πολιτικοποιημένος, δεν έκρυψε ποτέ πως αποτελεί μέρος της δυτικογερμανικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Από παλιά, κάνοντας γνωστές και υπερασπιζόμενος τις ιδέες του. Από τα χρόνια που έπαιζε μπάλα, στην αρχή με την Αρμίνια Μπίλεφελντ και μετά με την Γκλάντμπαχ (μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο UEFA 1979) και την Ντούισμπουργκ, που μαζί της ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Επιβεβαιώνοντας την θεωρία στην πράξη, με δράσεις, κινήσεις, ενέργειες. Οπως τότε, σαν ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ, είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην εκδιωχθεί από τη δουλειά του, λόγω πολιτικών πεποιθήσεων ένας κομμουνιστής δάσκαλος.



Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved