Μουρίνιο: «Μπορεί να επιστρέψω στην Ιταλία»
G-Sports

Μουρίνιο: «Μπορεί να επιστρέψω στην Ιταλία»

Για άλλη μία φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο έριξε τα «καρφιά» του στον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ αποθέωσε τον Μάσιμο Μοράτι και όλη την ομάδα της Ίντερ. Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport» ανέφερε ότι δεν αποκλείει επιστροφή σε άλλον σύλλογο στην Ιταλία.


O Mπενίτεθ φεύγει από την Ίντερ; Δεν το γνωρίζω και δεν θέλω να ξέρω. Με ενδιαφέρει η Ίντερ, ο πρόεδρος της που είναι φίλος μου, οι παίκτες της που είναι φίλοι μου και οι οπαδοί που μέσα σε δύο χρόνια μου έδωσαν τα πάντα. Θέλω να κατακτήσουν τα πάντα, εκτός από τοΤσάμπιονς Λιγκ φυσικά, επειδή εκεί αγωνίζεται και η Ρεάλ. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο προπονητής της», ανέφερε αρχικά ο Μουρίνιο για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων; Μία ατελείωτη χαρά, όπως τραγουδάει ο ύμνος μας. Είναι απερίγραπτη υπερηφάνεια το να έχεις προπονήσει αυτή την ομάδα, τους ίδιους παίκτες που κατά 99% είναι οι ίδιοι που πέτυχαν να φτάσουν μέχρι το Άμπου Ντάμπι».

Σε ερώτηση αν είναι πιο δύσκολο να έρθεις στην Ίντερ μετά τον Μαντσίνι ή τον Μουρίνιο ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: «Και το να έρθεις μετά τον Μαντσίνι δεν ήταν εύκολο, είχε κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα, συν αυτό του 2006. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να παρουσιάσεις τη δουλειά σου χωρίς εμμονές. Xωρίς διάθεση να ακυρώνεις εκείνα που έκανε ο προκάτοχός σου. Εγώ έχτισα τη δική μου Ίντερ χωρίς να σκέφτομαι το παρελθόν μου".

Για τον διάδοχό του στους «νερατζούρι» δεν μίλησε και με τα καλύτερα λόγια. «Η κατάσταση την οποία βρήκε ήταν ειδυλλιακή. Απέκτησε κατευθείαν τη δυνατότητα να κατακτήσει τρία τρόπαια με τέσσερα μόλις παιχνίδια και αυτή είναι μία κατάσταση που όλοι οι προπονητές του κόσμου θα ήθελαν να συναντήσουν. Αντίθετα, όπως βλέπω από μακριά, η Ίντερ περνάει μία ιδιαίτερα περίπλοκη περίοδο. Εγώ ελπίζω να ξαναγίνει εκείνη η ομάδα της περασμένης σεζόν, εκείνη που άφησα πριν πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης: χαρούμενη, εύθυμη και με αυτοπεποίθηση".

Αντίθετα μέλι έσταζε για τον Μάσιμο Μοράτι. «Έμαθα να ζω με αυτόν, αυτός έμαθε να είναι ο προπονητής μου και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι εύκολο. Εγώ έγινα καλύτερος τεχνικός και αυτός καλύτερος πρόεδρος. Ωριμάσαμε και οι δύο».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ιταλία αλλά σε κάποια άλλη ομάδα ανέφερε: «Αν θα επιστρέψω στο Μιλάνο ή στο Λονδίνο; Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ στην Ιταλία και δεν αποκλείω επίσης να πάω σε άλλο σύλλογο. Η Ίντερ έχει πάντα το προβάδισμα όμως ελπίζω να μην έχει ανάγκη γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα έχει μπει στο σωστό δρόμο».

Πηγή: gazzetta

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved