Σωτήρης Κυργιάκος : Αυτή είναι η ζωή του
G-Sports

Σωτήρης Κυργιάκος : Αυτή είναι η ζωή του

Η μεταγραφή βόμβα που έσκασε σίγουρα δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. Ο Σωτήρης Κυργιάκος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία και την θρυλική Λίβερπουλ.

Ίσως αυτό είναι το σημαντικό βήμα στην καριέρα ενός έλληνα ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης ο οποίος έγινε σύνθημα στα χείλια των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ πλέον φεύγει από την Ελλάδα για να πιάσει λιμάνι στην Βρετανία και να ζήσει το όνειρο αγωνιζόμενος σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Βέβαια ο Κυριάκος έχει καταφέρει κατά την διάρκεια της καριέρας του να πετύχει πολλά εντός και εκτός του γηπέδου χωρίς όμως ποτέ να επιζητά την προσοχή και χωρίς να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος.

Η Θύελλα Μεγαλοχωρίου και ο Αρμάνι


Όσο τρελό και αν ακούγεται το «αλάνι» όπως βαφτίστηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του στα γήπεδα κατάφερε να συνδέσει την άγνωστη σχεδόν, Θύελλα Μεγαλοχρίου με την γνωστό οίκο μόδας Αρμάνι. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Θύελλα προτού πάρει την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Γεννημένος λοιπόν στις 23 Ιουλίου 1979 στα Τρίκαλα ξεκίνησε από μικρός το ποδόσφαιρο και διακρίθηκε στην αμυντική γραμμή καθώς ήταν ψηλός (1.93μ.) και πάντα τσαμπουκάς μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο έξω από αυτό πάντα διατηρούσε χαμηλό προφίλ και δεν έδινε δικαιώματα στα ΜΜΕ να ασχοληθούν. Αυτό άλλωστε θεωρεί ότι είναι και η μεγαλύτερη του επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε και τον έδωσε δανεικό στον Άγιο Νικόλαο για να το καλέσουν και πάλι πίσω το 2001. Τελικά από την Παιανία αποχώρησε κακήν κακώς το 2005 μετά την κατάκτηση του νταμπλ αλλά και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία με την Εθνική ομάδα όπου ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος. Ακολούθησε το πέρασμα του από την Ρέιντζερς της Σκωτίας και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να επιστρέψει πέρσι στην ΑΕΚ. Τώρα πλέον έρχεται το όνειρο της Λίβερπουλ. Γενικά πάντως ο «Σώτος» δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα να ασχοληθούν μαζί τους εξωγηπεδικά καθώς πάντα διατηρούσε πολύ χαμηλό προφίλ. Σίγουρα η κοτσίδα είναι το σήμα κατατεθέν του ενώ έχει θωρηθεί από τους πιο όμορφους παίκτες που έχουν περάσει από τα Ελληνικά γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο οίκος Αρμάνι του είχε ζητήσει λόγω κορμοστασιάς αλλά και ομορφιάς να φωτογραφηθεί με τα ρούχα για κάποια καμπάνιες. Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με τα λεγόμενα των φίλων του αφότου επέστρεψε από την Αγγλία ήταν κάπως αλλαγμένος προς το καλύτερο σε ότι αφορά το ντύσιμο του αλλά και τον αέρα του… Βέβαια ποτέ δεν οδηγούσε υπερπολυτελέστατα αυτοκίνητα και ποτέ δεν τράβαγε τα βλέμματα πάνω του. Αυτό άλλωστε και επιδίωκε…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved