Ο Καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας για το 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας και τον James Watson
Inside Stories

Ο Καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας για το 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας και τον James Watson

Ο κ. Ματσούκας , Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιατρική Χημεία» που διοργάνωσε το Συνέδριο δήλωσε τα εξής σχετικά με την επίσκεψη James Watson: "Η παρουσία και ιστορική ομιλία του James Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών- λεπτομερής περιγραφή της μεγάλης ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA- αποτελεί ένα ορόσημο για το Πανεπιστήμιο μας και το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο".

Και συνέχισε: "Ο James Watson, ένας γίγαντας της επιστήμης στο πάνθεον των κορυφαίων ερευνητών όλων των εποχών, μας έκανε να αισθανθούμε ένα δέος και μια μεγίστη τιμή. Ο ερευνητής που δάμασε το DNA ρίχνοντας φως στο μεγαλύτερο μυστικό της ζωής αλλά και άνθρωπος Watson που αγωνίστηκε με το κύρος του ως Καθηγητής στο Harvard για τον παγκόσμιο αφοπλισμό και τη διεθνή ειρήνη, μας έκανε να νιώθουμε σύντομα πολύ όμορφα μαζί του με την απλότητα και την αμεσότητα του.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την περίοδο του Συνεδρίου, ζήσαμε ιστορικές στιγμές με την πρωτοφανή συμμετοχή, από όλη την Ελλάδα, και τον ενθουσιασμό της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των φοιτητών ιδιαιτέρως να τον γνωρίσουν από κοντά. Η ομιλία του με λεπτομέρειες για την μεγάλη ανακάλυψη της Διπλής Έλικας ήταν συγκλονιστική. Ο απόηχός της θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια. Σαν Πανεπιστήμιο και σαν Πόλη είμαστε πλουσιότεροι".

Ο κ. Ματσούκας προσθέτει: "Μετά την κοσμογονική ανακάλυψη του το 1953, έχουμε εισέλθει πλέον σε μία νέα εποχή και σε μία περίοδο συναρπαστικών επιστημονικών ανακαλύψεων, απόρροια της κοσμογονικής ανακάλυψης των Watson και Crick, που θα κάνουν την ζωή μας καλύτερη".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved