Παπαθανασίου: Ο υπουργός που "έκαψε" τον Καραμανλή
G-Politics

Παπαθανασίου: Ο υπουργός που "έκαψε" τον Καραμανλή

Johny go home!!!!!! Αυτή θα μπορούσε να είναι η φράση του Κώστα Καραμανλή στον Γιάννη Παπαθανασίου μόλις ο τελευταίος, επέστρεψε από τις Βρυξέλλες. Άλλα είχε συνεννοηθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Μπαρόζο και άλλα πήγε και είπε ο Παπαθανασίου στον Αλμούνια!!!!

Μπαρούτι έγινε ο Καραμανλής μόλις τον άκουσε να του λέει ότι δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της παράτασης!!! Ο πρωθυπουργός ετοίμαζε το διάγγελμά του με βάση τις αποφάσεις της κομισιόν. Θα το έθετε ως επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τον Αλμούνια και έτσι θα πήγαινε στην Θεσσαλονίκη με γεμάτο καλάθι και αμέσως μετά θα ανακοίνωνε ανασχηματισμό!!!
Ο λάθος όμως χειρισμός του Παπαθανασίου έκανε τον Καραμανλή να αναθεωρήσει τις απόψεις του μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Εφάρμοσε ουσιαστικά το σχέδιο «Β». Το είχε έτοιμο και απλά το έβγαλε από το συρτάρι του. Ενημέρωσε τους πολύ στενούς του συνεργάτες και προχώρησε στην τελική του απόφαση.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Γιάννης Παπαθανασίου βγάζει στην κυριολεξία έξω από τα ρούχα του τον Κώστα Καραμανλή. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Η εντολή του Μαξίμου ήταν να μην αναφέρει τίποτα για τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό που ήθελε ο Καραμανλής ήταν να το κάνει ο ίδιος και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Ο κ. Παπαθανασίου δεν το κατάλαβε!!!
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του, ήταν όταν κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις ευρωεκλογές!!!! Μπέρδεψε τα επιδόματα των δικαστικών υπαλλήλων με αυτά των δικαστικών αντιπροσώπων. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να φύγουν για να πάνε στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού!!! Έτρεχε μέχρι την τελευταία στιγμή για να το μαζέψει… το έμαθε ο Καραμανλής και ξαναβγήκε από τα ρούχα του!
Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Παπαθανασίου κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνει τους πάντες να αναπολούν τις ημέρες του Γιώργου Αλογοσκούφη!!! Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Παπαθανασίου έδωσε βάση στην οικονομία των επιχειρήσεων και όχι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Καραμανλής προχώρησε στη σύσταση της διυπουργικής για την οικονομία. Δεν μπορούσε να βγάλει άκρη ο άνθρωπος. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν αισθανόταν άνετα με τον Γιάννη Παπαθανασίου στο τιμόνι του Οικονομικού επιτελείου, και θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν το βράδυ των εκλογών είναι νικητής ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιάννης Παπαθανασίου – αν έχει εκλεγεί- θα βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved