Eurovision 2011: Στον τελικό η Ελλάδα, με εκπλήξεις ο ημιτελικός
Eurovision

Eurovision 2011: Στον τελικό η Ελλάδα, με εκπλήξεις ο ημιτελικός

Η Ελλάδα τα κατάφερε για ακόμα μια χρονιά και θα βρίσκεται στον τελικό του 56ου διαγωνισμού της Eurovision που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ!

Αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για έναν δύσκολο ημιτελικό. Οι… οιωνοί δεν ήταν και οι καλύτεροι για την ελληνική συμμετοχή, αλλά η βραδιά εξελίχτηκε ιδανικά. Όπως τελικά αποδείχτηκε, ο 1ος ημιτελικός ήταν… σκληρός, καθώς δεν ήταν λίγες οι χώρες που ενώ ήταν φαβορί για τον τελικό, έμειναν με την… κρυάδα του αποκλεισμού, ενώ πέρασαν χώρες που ήταν μεγάλα αουτσάιντερ.

Η ελληνική συμμετοχή με το τραγούδι «Watch my dance» των Λούκας Γιώρκα feat Stereo Mike, έβγαλε ένα συστατικό που οι Έλληνες το… έχουμε. Ψυχή και ελληνική λεβεντιά. Η αλήθεια είναι ότι και η χορογραφία από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ενθουσίασε το κοινό στο στάδιο. «Έξυπνη» θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος καθώς αναδείχτηκε σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό στοιχείο. Μπουζούκι, ζεϊμπέκικο, κίονες, με την Ελλάδα να αποθεώνεται και το «Watch my dance» παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό!

Μαζί με την Ελλάδα, στον τελικό-εκεί που περιμένουν οι Big Five- πέρασαν η Σερβία, η Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Ρωσία και η Ισλανδία. Εκτός τελικού έμειναν η Αλβανία, η Μάλτα, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Αρμενία, η Κροατία, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο και η Τουρκία.

Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Νορβηγίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας και της Μάλτας. Ειδικά η Νορβηγία με το «Haba Haba» και την γεννημένη στην Κένυα Στέλλα, ήταν από τα μεγάλα φαβορί και μάλιστα βρισκόταν στις προβλέψεις μέσα στην οκτάδα του τελικού! Από εκεί και πέρα λίγοι περίμεναν την πρόκριση της Ισλανδίας, της Λιθουανίας και της Ελβετίας, γεγονός που δείχνει ότι τα πράγματα είναι ρευστά και ότι οι θέσεις των χωρών αλλάζουν από μέρα σε μέρα.


Η ελληνική αποστολή είχε μεγάλη αγωνία μόλις ξεκίνησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων-, το όνομα της Ελλάδας όμως ακούστηκε τρίτο κατά σειρά και όλοι ησύχασαν!

Στην κλήρωση που έγινε μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού, η Ελλάδα θα… ακουστεί στην 9η θέση του τελικού.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο β’ ημιτελικός στον οποίο θα πάρουν μέρος με σειρά εμφάνισης η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σλοβακία, η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Π.Γ.Δ.Μ, το Ισραήλ, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Λετονία, η Δανία, και η Ιρλανδία. Από τις 19 χώρες, θα πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου-όπως και στον α’ ημιτελικό- 10 χώρες που μαζί με τις 10 που πέρασαν την Τρίτη και με τις BIG FIVE ( Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) θα… συνθέσουν την 25αδα του μεγάλου τελικού.

Το ευχάριστο μετά τον ημιτελικό της Τρίτης, είναι ότι η ελληνική υποψηφιότητα έχει αρχίσει να δημιουργεί… ρεύμα και ανέβηκε κάποιες θέσεις στις προτιμήσεις των euro-fans. Μην κάνετε… όνειρα για πρωτιά, ακόμα και η είσοδος στην δεκάδα είναι δύσκολη, αλλά πολλές φορές έχουμε δει φαβορί να καταποντίζονται και αουτσάιντερ να εκτοξεύονται. Μεγάλο φαβορί για να το… σηκώσει, είναι η Γαλλία, έκπληξη αποτελεί η είσοδος της Ιρλανδίας στα φαβορί, ενώ από εκεί και πέρα Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία και Αζερμπαϊτζάν παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τις αποδόσεις δύο μεγάλων στοιχηματικών εταιρειών, με τις αποδόσεις και τα φαβορί πριν ένα μήνα και τις τωρινές αποδόσεις.

Williamhill.com 13-4-2011

1.Γαλλία 5,50

2.Εσθονία 7,00

3.Ηνωμένο Βασίλειο 7,00

4. Αζερμπαϊτζάν 11,00

5. Σουηδία 11,00

26. Ελλάδα 101,00

Williamhill.com 11-5-2011

1.Γαλλία 2,75

2.Ιρλανδία 7,00

3.Ηνωμένο Βασίλειο 9,00

4.Φινλανδία 11,00

5.Αζερμπαϊτζάν 11,00

16. Ελλάδα 67,00


Betfair.com 13-4-2011

1.Γαλλία

2.Εσθονία

3.Ηνωμένο Βασίλειο

4. Σουηδία

5. Γερμανία

24. Ελλάδα

Betfair.com 11-5-2011

1.Γαλλία

2.Ιρλανδία

3.Ηνωμένο Βασίλειο

4.Αζερμπαϊτζάν

5.Εσθονία

18. Ελλάδα

Το τι θα γίνει τελικά στον τελικό θα το γνωρίζουμε σε λίγα 24ωρα. Εμείς από την μεριά μας να ευχηθούμε τα καλύτερα στην ελληνική συμμετοχή, στον Λούκα Γιώρκα και τον Stero Mike. Μέχρι τότε… WATCH MY DANCE

Πηγή: www.bettv.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved