Γιώργος Λιάγκας-Φαίη Σκορδά: Χωρίζουν;
Media

Γιώργος Λιάγκας-Φαίη Σκορδά: Χωρίζουν;

Φέτος ήταν σίγουρα η χρονιά των Λιάγκα-Σκορδά! Και αν αρχικά η «μάχη» με το δίδυμο των Καραμέρου – Χαριτάτου προμηνυόταν σκληρή σε όλα τα επίπεδα, τελικά το τηλεοπτικό κοινό στη συντριπτική του πλειοψηφία επέλεξε να ξυπνάει μαζί με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.


Ο Μπούτος, διευθυντής Ψυχαγωγικού Προγράμματος του Mega, δικαιώθηκε για την επιλογή του μετά την καταστροφική χρονιά της «πεντάμορφης ομάδας». Το περίφημο «water cooler effect» («το φαινόμενο του ψύκτη») που ανέφερε σε συνέντευξη του (σ.σ.: να ασχολείται δηλαδή ο κόσμος την επόμενη ημέρα με το πρόγραμμα του σταθμού) εφαρμόστηκε πλήρως στο ζευγάρι Λιάγκα – Σκορδά, που με σποραδικές αναφορές στη σχέση το γάμο, την κοινή τους ζωή, την ανανεωμένη θεματογραφία και την ιδιαίτερη χημεία τους κατάφεραν να γίνουν το must watch πρόγραμμα της ημέρας. Η φετινή σεζόν θα κλείσει με ένα μέσο όρο που λογικά θα κυμαίνεται λίγο πω κάτω από το 25%, νούμερα που το Mega είχε πάνω από δυο χρόνια να δει σε αυτή τη ζώνη. Πολλοί θα θεωρούσαν πως το ψυχαγωγικό επιτελείο του καναλιού είναι ακόμη μεθυσμένο με την επιτυχία του Πρωινού mou… Κι όμως… Ο πονοκέφαλος για τους ιθύνοντες του καναλιού είναι μεγάλος. Κι έχει να κάνει με τα συμβόλαια των δύο παρουσιαστών.
Η Φαίη και ο Γιώργος υπέγραψαν συμβόλαια διάρκειας ενός χρόνου με το κανάλι της Μεσογείων, έπειτα από εξοντωτικές διαπραγματεύσεις – είναι ενδεικτικό το ότι η εκπομπή τους διένυε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα της όταν «έπεσαν» κι επίσημα οι υπογραφές. Κι ενώ σε άλλες εποχές η ανανέωση της συνεργασίας τους θα ήταν τυπική διαδικασία (και οι δύο πλευρές είναι πολύ ευχαριστημένες από τη συνεργασία), η προϊούσα κρίση στα ΜΜΕ αλλάζει τα δεδομένα. Όπως ακούγεται -και δεν διαψεύδεται-, ο Πέτρος Μπούτος, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το ζευγάρι των παρουσιαστών, δεν τους έχει καλέσει ακόμη για να συζητήσουν τα της νέας σεζόν. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την παραμονή του ζεύγους στο Μεγάλο Κανάλι όσο με το budget της εκπομπής τη νέα σεζόν.
Ως εκ τούτου, τα σενάρια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Μεσογείων είναι δύο (συν ένα ακόμα, μάλλον απίθανο…):
• Το πρώτο σενάριο θέλει το budget της εκπομπής να κυμαίνεται —και του χρόνου— στα φετινά επίπεδα, οπότε και η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, θα πρέπει να τονιστεί πως το κανάλι είναι ευχαριστημένο με όλους τους συνεργάτες της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, συνεπώς και τα συμβόλαια των μελών της ομάδας θα ανανεωθούν.
• Το δεύτερο σενάριο, που θέλει το budget μειωμένο, είναι μάλλον πιο περίπλοκο. Σε περίπτωση που αποφασιστεί πως η εκπομπή δεν «αντέχει» δύο συμβόλαια, τότε το πιθανότερο είναι να παρουσιάζει το Πρωινό mou η Φαίη, που είναι γυναίκα, με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο «δεύτερο βιολί», και να ανατεθεί στον Γιώργο η παρουσίαση μιας άλλης εκπομπής (μάλλον talk show) σε μια καινούργια βραδινή ζώνη, που θα δημιουργήσει το Mega απέναντι από τους Ρόδιο Αρβύλα. Οι ιθύνοντες έχουν στο μυαλό τους τόσο τη μεγάλη επιτυχία που έχει ο Γιώργος Λιάγκας στα παιχνίδια που έχει παρουσιάσει (σ.σ. επιπλέον, μετράει υπέρ του το ότι κατάφερε να διατηρήσει ψηλά τα νούμερα της εκπομπής όσο καιρό έλειπε η Φαίη από τα πλατό) όσο και τη μαεστρία της lady Liaga σε καθημερινές εκπομπές, ως μόνη, βασική παρουσιάστρια. Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι —παράλληλα με το πρωινό— η Φαίη να παρουσιάσει του χρόνου και το Master Chef.
• Τέλος, η περίπτωση να χάσουν κάποιον από τους δύο παρουσιαστές φαντάζει αυτή τη στιγμή «αυτοκτονικό σενάριο» για το Mega, μιας και Φαίη και Γιώργος θεωρούνται αυτή τη στιγμή δύο «καλά χαρτιά» στο «χρηματιστήριο» των ηλεκτρονικών media. Αναμένονται εξελίξεις…
Πηγή: Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved