VIDEO: Σοκ στις Κάννες από δήλωση-βόμβα:«Είμαι… ναζί και κατανοώ τον Χίτλερ»
Hollywood

VIDEO: Σοκ στις Κάννες από δήλωση-βόμβα:«Είμαι… ναζί και κατανοώ τον Χίτλερ»

Σόκαρε τους πάντες ο Lars Von Trier, όταν κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας του ταινίας, με τίτλο Melancholia, αναφέρθηκε στις ναζιστικές του ρίζες.



«Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι ήμουν Εβραίος και μάλιστα ήμουν ευτυχισμένος γι’αυτό. Μετά γνώρισα την Susanne Bier, η οποία είναι πασίγνωστη σκηνοθέτις από την Δανία με Εβραϊκή καταγωγή και δεν ήμουν και πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Μέχρι που ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα, ήμουν… Ναζί. Οι γονείς μου είναι Γερμανοί. Και αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά. Τι να πώ για αυτό; Κατανοώ απόλυτα τον Χίτλερ. Σίγουρα έκανε κάποια λάθη, αλλά κατά βάθος αισθάνομαι συμπόνια απέναντι στο πρόσωπό του», είπε αρχικά ο Trier και συνέχισε:
«Δεν είμαι κατά των Εβραίων, ούτε καν κατά της Susanne Bier. Για την ακρίβεια, πολλές φορές μπορώ να σας πώ ότι τους συμπαθώ κιόλας. Το Ισραήλ είναι πόνος στον… ποπό, αλλά τι να πει κανείς».

Με το χιούμο του διάσημου σκηνοθέτη, όχι μόνο δεν γέλασε κανείς, αλλά πάγωσαν οι πάντες. Οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίες κοιτούσαν εμβρόντητες τον Trier, ο οποίος μετά από αυτό κρίθηκε ανεπιθύμητος στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου και διαγωνίζεται η ταινία του. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι το διαγωνιστικό κομμάτι είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση και ότι η ταινία θα συμμετέχει κανονικά μαζί με τις υπόλοιπες στην διεκδίκηση του Χρυσού Φοίνικα, με την προϋπόθεση να του απαγορευθεί η είσοδος εάν προσπαθήσει να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του.
Παρά το ότι ο Trier ζήτησε συγγνώμη για τον σάλο που προκάλεσε, η...μεταμέλεια δεν έγινε αποδεκτή κι έτσι αποχώρησε από τον χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, ενώ αμφίβολο είναι εάν και πότε θα τον… ξαναδεί από κοντά. Πηγή: star








©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved