Με κατσαρόλες, γκάιντα και ομπρέλες οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα
Inside Stories

Με κατσαρόλες, γκάιντα και ομπρέλες οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Για τρίτη μέρα και παρά τις δυνατές μπόρες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι».

Είναι εφοδιασμένοι με ομπρέλες, κατσαρόλες, πιρούνια και κουτάλες, τις οποίες χτυπούν ρυθμικά όπως και την Πέμπτη. Η συγκέντρωση αναμένεται να κορυφωθεί μετά τις 21:00 που θα κλείσουν και τα μαγαζιά. Στην πλατεία Συντάγματος ο καθένας διαμαρτύρεται όπως θέλει (ακόμα και με γκάιντα), εκφράζει τις σκέψεις του, την οργή του, τα όνειρά του. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει η Β. Σοφίας και η Λ. Αμαλίας. Περίπου 1.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος (19:25), παραμένοντας πιστά στο ραντεβού τους.

«Κλέφτες, κλέφτες», «Eεε, οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ...», «Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά, την τρόικα θα διώξουμε με τσαμπουκά...», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Ελλάς, Ελλήνων, Αγανακτισμένων»,«Εμπρός, εμπρός ξυπνάει ο λαός» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται όλες αυτές τις μέρες από το πλήθος, με τον κόσμο να ψάλλει ανά διαστήματα και τον Εθνικό Ύμνο. Επίσης και σήμερα δεν έχουν λείψει οι συγχρονισμένες χειρονομίες κατά του Κοινοβουλίου αλλά και τα γιουχαρίσματα κατά όποιου εισέρχεται ή εξέρχεται από αυτό.

Πάνω από 13.000 είναι μέχρι στιγμής οι «Αγανακτισμένοι» που έχουν πλημμυρίσει το Σύνταγμα, παρά την βροχή που έπεσε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων είναι και 70χρονοι ακόμα και 80χρονοι παππούδες και γιαγιάδες που μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο προσπαθούν να αφυπνίσουν και να πείσουν τους συγγενείς τους να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί από τους «Αγανακτισμένους» είναι εφοδιασμένοι με ομπρέλες, κατσαρόλες, πιρούνια και κουτάλες, τις οποίες χτυπούν ρυθμικά όπως και την Πέμπτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved