Video: Συγκίνησε ο Μίκης Θεοδωράκης
Inside Stories

Video: Συγκίνησε ο Μίκης Θεοδωράκης

Με την φράση «η λεφτεριά κερδίζεται, δεν χαρίζεται», ολοκλήρωσε λίγο μετά τις επτά και μισή ο Μίκης Θεοδωράκης την ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκεί όπου χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στο Μνημόνιο.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως όμως νέοι και νέες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πανεπιστημιακών και κατέκλυσαν όλο το προαύλιο των Προπυλαίων αλλά και τον κήπο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την Οδό Πανεπιστημίου, τους κάθετους δρόμους αλλά την πλατεία Κοραή.
«Να φύγει το Μνημόνιο. Να ξέρουν οι δανειστές μας ότι ακόμα και αν υπογράψουν, θα δώσουμε αγώνα όλοι μαζί και θα ξαναποκτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία μας, που σήμερα έχει χαθεί από το εξαρτημένο σύστημα εξουσίας». Αυτά τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης στους χιλιάδες παρευρισκόμενους, ενώ ακόμα πρόσθεσε: «Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Μόνο όταν μαζευτούμε δύο εκατομμύρια και απλά φυσήξουμε, τότε θα φύγουν όλοι μαζί αυτοί που μας έφεραν το μνημόνιο». Μάλιστα, φώναξε μαζί με τους διαδηλωτές: «Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved