Josephine Baker – Mάγεψε την Ευρώπη και τίμησε τη Γαλλία
Showbiz

Josephine Baker – Mάγεψε την Ευρώπη και τίμησε τη Γαλλία

Στις 3 Ιουνίου 1906 στο Saint Louis γεννήθηκε μια γυναίκα, που οι εμφανίσεις της στη σκηνή των μεγαλύτερων music-hall του πλανήτη έμειναν στην ιστορία.

Η Josephine Baker.

Η μητέρα της λάτρευε το χορό αλλά η μοίρα στάθηκε σκληρή μαζί της, καταλήγοντας να ξενοπλένει για να μεγαλώσει τη Josephine, που απέκτησε με έναν ντράμερ ο οποίος την εγκατέλειψε.

Στη συνέχεια απέκτησε 3 αδέρφια από το γάμο της μητέρας της με τον «Άρθουρ Μάρτιν» αλλά από τη μία η φτώχεια και από την άλλη η σκληρότητα της μητέρας της, την οδήγησαν στο να καθαρίζει από πολύ μικρή σπίτια και να βρεθεί σε μια οικογένεια που την κακομεταχειρίζονταν. Πριν ενηλικιωθεί παντρεύτηκε 2 φορές για ευνόητους λόγους.

Στα 19 της πάει στο Παρίσι και απογειώνει το κοινό με το χορό της στο «Theatre des Champs-Elysees» έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Revue Negre».

Η ζωντάνια, το μπρίο και η ομορφιά της ήταν συναρπαστικά.

Η Ευρώπη μαγεύεται από την Baker και την αγκαλιάζει, ενώ ταυτόχρονα αγαπά μαζί της και το «Charleston».

Ούτε καν η Αμερική μπορούσε να διανοηθεί τότε, ότι οι μαύροι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο μοναδικός τρόπος που κινεί τη λεκάνη της, η υπεραισθητική γύμνια της χορεύοντας γυμνόστηθη, έκανε τους πιο συντηρητικούς να διαμαρτυρηθούν, όμως η Ζοζεφίν θριάμβευσε γιατί οι εκπρόσωποι της «Intelligencia» την αποδέχθηκαν και υποκλίθηκαν μπροστά της.

Απέκτησε πολλούς φανατικούς θαυμαστές, γινόμενη μούσα για τους σύγχρονους συντάκτες, ζωγράφους, σχεδιαστές μόδας, γλύπτες, πολιτικούς, με φανατικούς τους Pablo Picasso, Christian Dior, Ernest Hemingway και Fidel Castro.
Διαβάστε περισσότερα στο: www.astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved