Mε ήχους Nέου Kύματος στην Κωνσταντινούπολη ο Γιάννης Σπανός
Showbiz

Mε ήχους Nέου Kύματος στην Κωνσταντινούπολη ο Γιάννης Σπανός

Με ήχους Νέου Κύματος και μελοποιημένης ποίησης πλημμύρισε το προξενικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο σπάζοντας την παραδοσιακή... ακουστική του δοκίμασε έναν διαφορετικό ήχο, πιο νεανικό, πιο λαϊκό και πολύ πιο αγαπητό από το κοινό.

Τον ήχο του συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη για μία συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και την πορεία του. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Μεγάλη του Γένους Σχολή (Εφορεία, σύνδεσμοι αποφοίτων, Σύλλογος Φίλων) στην Κωνσταντινούπολη και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Έλληνα γενικού πρόξενου.

«Δύο πρωτεύουσες υπάρχουν στον κόσμο. Το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη!» δήλωσε συγκινημένος ο Γιάννης Σπανός μετά τη συναυλία στο κατάμεστο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Ο Γιάννης Σπανός και οι συνεργάτες του δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία τους με την Κωνσταντινούπολη και τη Ρωμιοσύνη της Πόλης, η οποία -να τονιστεί- ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του κορυφαίου εκπροσώπου του Νέου Κύματος και -όπως φάνηκε- το διασκέδασε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα προς τον Γιάννη Σπανό, το οποίο παρουσίασε αρκετά εμπεριστατωμένα ο φιλόλογος Γιάννης Γιγουρτσής, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης. Μέσα από ένα πλούσιο αρχείο παρουσιάστηκε όλη η πορεία του συνθέτη και οι ενότητες του έργου του, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν τα χέρια του Γιάννη Σπανού στο πιάνο και οι τραγουδιστές.

Η επί χρόνια ερμηνεύτρια των τραγουδιών του γνωστού συνθέτη, Πένυ Ξενάκη, ξεσήκωσε το κοινό, κάνοντάς το όχι μόνο να σιγοτραγουδά τα γνωστά τραγούδια του Γιάννη Σπανού, αλλά και να σηκωθεί από τις καρέκλες για να χορέψει, να χειροκροτήσει και να διασκεδάσει. Εξίσου εξαιρετικοί και οι μουσικοί Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα - τραγούδι) και Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι - τραγούδι), ενώ αρκετά τραγούδια του συνθέτη ερμήνευσε και η χορωδία της Μεγάλης Σχολής.

Ο Γιάννης Σπανός περιδιάβηκε την ιστορική Μεγάλη του Γένους Σχολή, ενώ η επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved