Παραίτηση βόμβα στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων»
Showbiz

Παραίτηση βόμβα στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων»

Μεγάλη απώλεια για την Ορχήστρα των Χρωμάτων, που έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια χάνει τον αρχιμουσικό της. Ο Μίλτος Λογιάδης, ο άνθρωπος που εδώ και δύο ολόκληρες δεκαετίες βρισκόταν στο πόντιουμ της Ορχήστρας που εμπνεύστηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.

Ο Μίλτος Λογιάδης, στο κείμενο της παραίτησής του, καθιστά σαφές ότι εξαναγκάστηκε σε αυτήν την απόφαση λόγω της αδυναμίας - απροθυμίας της Πολιτείας να βρει λύσεις για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορχήστρα, η οποία τα τελευταία χρόνια παλεύει σκληρά για να επιβιώσει: «Ο λόγος της παραίτησής μου είναι πως δεν διαθέτω άλλες ψυχικές αντοχές για να φέρω σε πέρας το έργο της Ορχήστρας, όπως το ορίζουν το καταστατικό και οι στόχοι του ιδρυτή της», αναφέρει χαρακτηριστικά, για να εξηγήσει αμέσως μετά: «Η ταλαιπωρία που έχει υποστεί η Ορχήστρα όλα αυτά τα χρόνια από την Πολιτεία και η επί της ουσίας αδιαφορία των υπουργών Πολιτισμού, από την ίδρυσή της έως σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση αβάσταχτη για τους εργαζόμενους σε αυτήν... Ο παράνομος μηδενισμός της τακτικής επιχορήγησης του ΥΠΠΟΤ για το 2011, καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση της έκτακτης επιχορήγησης, η οποία πλέον θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του χρέους προς το ΙΚΑ, έχουν οδηγήσει το μόνιμο δυναμικό και τους έκτακτους συνεργάτες της Ορχήστρας σε απελπισία. Παράλληλα, η απόφαση του ΥΠΠΟΤ για ένταξη της Ορχήστρας στην ΕΡΤ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο σχεδιασμού, χωρίς χρονικό προσδιορισμό και ακριβείς προδιαγραφές».
Στο κείμενό του ο Μίλτος Λογιάδης ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε σκόπευε να εγκαταλείψει τη θέση του: «Η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπήρξε έργο ζωής για μένα και πάντοτε πίστευα πως θα τελειώσω την καριέρα μου σε αυτήν...», εξομολογείται ο ίδιος.

Πηγή: εθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved