Gabby Awards 2011: Η Μελίνα Κανακαρίδη, η Γλυκερία και οι «star λουκουμάδες»
Lifestyle

Gabby Awards 2011: Η Μελίνα Κανακαρίδη, η Γλυκερία και οι «star λουκουμάδες»

Την προηγούμενη Κυριακή σύσσωμο το λόμπι της Ομογένειας των ΗΠΑ κατέκλυσε τη νησίδα Ellis στη Νέα Υόρκη για να απονείμει τα δεύτερα Gabby Awards, ήτοι να βραβεύσει τους καλύτερους και τους πλέον επιφανείς Έλληνες της Διασποράς.

Τα Gabby Awards, η πρώτη απονομή των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια στο Σικάγο, είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος που έρχεται να καταρρίψει τα κλισέ και τα φολκλόρ περί Αστόριας και άλλων δαιμονίων, αναδεικνύοντας περιπτώσεις Ελληνοαμερικανών που κατάφεραν να αγγίξουν και να γευτούν τους καρπούς του περίφημου αμερικάνικου ονείρου.
Η Μελίνα Κανακαρίδη με τον σύζυγό της, ο Τεό Αλεξάντερ, ο Τζον και η Τζόυς Βαρβάτος, η Πατρίτσια Φιλντ, ο βραβευμένος με Οσκαρ Λούι Ψυχογιός, ο χειρουργός Ανδρέας Τζάκης, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Κωνσταντίνος Σιούλας, η Ολυμπία Δουκάκη, ο πρόσφατα πολιτογραφημένος Νεοϋορκέζος Μάνος Γαβράς, η Σοφία Καρβέλα και ο Χρύσανθος Πανάς (!) αντάλλαξαν μεταξύ άλλων τα πιο φωτογενή τους χαμόγελα στο λαμπερό event. Οι παρευρισκόμενοι βεβαίως έγλειψαν τα δάχτυλά τους με τους λουκουμάδες της εκ Σκοπέλου ορμώμενης Κατ Κόρα οι οποίοι, καθώς λέγεται, έγιναν ανάρπαστοι στο larger than life δείπνο που παραδοσιακά οργανώνεται μετά την τελετή απονομής των βραβείων. Ανάμεσα στους βραβευθέντες που τιμήθηκαν με το βυζαντινής κοπής αγαλματίδιο, δημιουργία του σχεδιαστή κοσμημάτων Κωνσταντίνου Σιούλα, ήταν ο ηθοποιός Κονσταντίν Μαρούλης (υποψήφιος στην κατηγορία «τέχνες» μαζί με τον Ζακ Γαλυφιανάκη και την Τίνα Φέι), γνωστός από τη συμμετοχή του στο «American Idol» αλλά και σε επεισόδια της «αιωνόβιας» τηλεοπτικής σαπουνόπερας «Τόλμη & Γοητεία», ο ντοκιμαντερίστας Λούι Ψυχογιός, ο «χρυσοχέρης» του Χόλιγουντ και πρόεδρος της FOX Τζιμ Γιαννόπουλος, αλλά και ο τέως γερουσιαστής και πάλαι ποτέ υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μάικλ Δουκάκης και ο εικαστικός Στήβεν Αντωνάκος, που μοιράστηκαν το βραβείο «Κατορθώματα Ζωής». Στην τελετή απονομής το ελληνικό στοιχείο ήταν κάτι παραπάνω από κυρίαρχο, αφού τη βραδιά άνοιξε το συγκρότημα Τρίφωνο με το «Τραγούδι της Ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη και έκλεισε η αποκαλούμενη από τους Ελληνοαμερικανούς «Φωνή της Ελλάδας» Γλυκερία με το γραμμένο ειδικά για την περίσταση τραγούδι «Διασπορά». Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved