Σκορπιός: Το πιο χλιδάτο θέρετρο της Μεσογείου
Lifestyle

Σκορπιός: Το πιο χλιδάτο θέρετρο της Μεσογείου

Σε περίπου έναν χρόνο το πιο χλιδάτο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης για λίγους θα βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Ο Σκορπιός, το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, άρχισε ήδη να μεταμορφώνεται προκειμένου να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου στα ανακαινισμένα και τα καινούργια υπερπολυτελή κτίρια.

Το 1963 ο Σμυρνιός μεγιστάνας που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα έντυπα του πλανήτη αγόρασε τον Σκορπιό, ένα μικρό, άγονο και άνυδρο νησί στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Πέντε δεκαετίες μετά ο Σκορπιός αποκτά και πάλι την αίγλη του παρελθόντος. Μόνο που τώρα δεν θα φιλοξενεί τις παρέες της Αθηνάς και του Αλβάρο, αλλά εκατομμυριούχους από όλον τον κόσμο, που θα περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο υπερπολυτελές θέρετρο του ζευγαριού.
Εργολάβοι, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και εργάτες έχουν επιστρατευτεί προκειμένου το νησί του αείμνηστου Έλληνα Κροίσου να πάρει γρήγορα τη νέα μορφή του. Το επιτελείο που έχει αναλάβει την αποπεράτωση των έργων είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του ζευγαριού, καθώς είναι στενοί φίλοι του Αλβάρο. Μάλιστα, επισκέφτηκαν τον Σκορπιό στις αρχές Ιουνίου και περιηγήθηκαν σε κάθε γωνιά του. Έλεγξαν εξονυχιστικά όλες τις εγκαταστάσεις προκειμένου να συντάξουν μελέτες για τη διαμόρφωσή τους, ενώ κατέγραψαν ακόμη και τους δρόμους που απαρτίζουν το οδικό δίκτυο του Σκορπιού.

Μετά την επίσκεψη των ειδικών σειρά πήραν οι εργάτες. Πριν από λίγες ημέρες συνεργείο επισκευών ξεκίνησε να εργάζεται πυρετωδώς για να τελειώσουν όσο το δυνατό συντομότερα οι ανακαινίσεις των κτιρίων. Περίπου δεκαπέντε άτομα έχουν αναλάβει να βάψουν τα επτά κτίσματα που υπάρχουν ήδη στο νησί. Το φημισμένο «Pink House», όπου έμενε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Τζάκι, βάφτηκε σε πιο σκούρο ροζ χρώμα, ενώ η βίλα της Χριστίνας και τα υπόλοιπα μικρότερα κτίρια διατήρησαν το χρώμα της ώχρας. Μάλιστα, ένα από τα κτίρια θα μετατραπεί σε μουσείο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση.

Την περασμένη Πέμπτη στον Σκορπιό έφτασαν ένας πολιτικός μηχανικός και ένας αρχιτέκτονας, οι οποίοι μελέτησαν τον χώρο όπου θα χτιστεί μια νέα υπερπολυτελής έπαυλη. Αυτή θα είναι και το καμάρι του νησιού, αφού οι πληροφορίες θέλουν να είναι ένα από τα πιο πολυτελή οικήματα που προσφέρουν τα θέρετρα της Μεσογείου. Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει πλήρως γνωστές οι διαστάσεις της και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της, το σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει σπα, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, ελικοδρόμιο, ενώ στον κήπο θα υπάρχουν δεκάδες σπάνια φυτά. Άλλωστε το «resort» της Αθηνάς δεν προορίζεται για μαζικό τουρισμό. Στον παράδεισο που δημιουργεί στο Ιόνιο θα μπορούν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές ελάχιστοί VIPs. Τις οκτώ κτιριακές εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν πλέον στο νησί θα μπορούν να τις απολαύσουν ισάριθμες οικογένειες ή παρέες. Φυσικά, αν κάποιος Κροίσος βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να μισθώσει ολόκληρο το νησί.

Σε δημοσίευμά της, καθημερινή εφημερίδα φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τον μπλε κατάλογο που ελάχιστοι στον κόσμο έχουν δει. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο συνήθιζε να δίνει ο Αριστοτέλης Ωνάσης στους VIP προσκεκλημένους του την ώρα που έφταναν στο λιμάνι του Σκορπιού, αφού λειτουργούσε ουσιαστικά σαν χάρτης και τηλεφωνικός κατάλογος.

Πρόκειται για έναν μπλε κατάλογο, στο εξώφυλλο του οποίου αναγράφεται με χρυσά λατινικά γράμματα το όνομα του νησιού «Scorpios» και στο εσωτερικό περιέχει τις τηλεφωνικές γραμμές που διέθεταν τα πέντε σπίτια του νησιού. Το σπίτι είχε το δικό του εσωτερικό αριθμό, για να επικοινωνούν τηλεφωνικά όσοι βρίσκονταν εκεί.

Στις σελίδες του καταλόγου αναγράφονται επίσης αναλυτικά όλοι οι χώροι του νησιού. Κάθε βίλα είχε πολλά δωμάτια, το καθένα με τη δική του ονομασία. Η «Ροζ Βίλα» στην οποία έμενε η Τζάκι Κένεντι Ωνάση διαθέτει τα δωμάτια «Jasmine room», «Lavender room» και «Gardenia room».

Το «master house» ήταν η κεντρική βίλα, η οποία ανήκε στη Χριστίνα. Στο «σπίτι των βράχων» με τα δωμάτια «Butterfly», «Coral» και «Shell» είχαν γίνει τα βαφτίσια της μικρής Αθηνάς. Το σπίτι του προσωπικού, η βίλα των καλεσμένων, το χαμάμ, η σάουνα, τα bungalows της παραλίας καθώς και οι υπόλοιποι χώροι ήταν στη διάθεση των εκλεκτών φίλων του Σμυρνιού μεγιστάνα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved