«Εζέλ»: "Δεν περιμέναμε αυτή την επιτυχία"
Media

«Εζέλ»: "Δεν περιμέναμε αυτή την επιτυχία"

"Έμπλεξαν" μέσα στην ιστορία του ''Εζελ'', Σέξπιρ, Ναζίμ Χικμετ και Οσκαρ Ουάιλντ αλλά κατόρθωσαν να τους εντάξουν αρμονικά μέσα στη σειρά τους. Ο Εζέλ, ο ήρωας που ζωντάνεψε στην τούρκικη τηλεόραση και αγάπησαν κατά χιλιάδες οι τηλεθεατές είναι δημιούργημα της μεγάλης και ζωηρής φαντασίας μιας 29χρονης γυναίκας, της Pinar Bulut και ενός 38χρονου άνδρα, του Kerem Deren.. Τι λένε για την μεγάλη επιτυχία της...

Πως συναντήθηκαν δημιουργικά ; Ο Ντερέν θυμάται : “Σπούδαζα επικοινωνία και ΜΜΕ και είχα γράψει το πρώτο μου σενάριο, όταν μπήκαμε μαζί στην ίδια δημιουργική ομάδα με την Πινάρ. Ηταν η μόνη από τους υπολοιπους συναδέλφους που με άντεξε (γελάει) και καταφέραμε να συνεργαστούμε μέχρι και σήμερα.

Πως δημιουργήθηκε το Ezel : ''Ήθελα πολύ να εργαστώ για την εταιρεία παραγωγής Αι γιαπιμ, η οποία έκανε πολύ προσεγμένες δουλειές. Έτυχε, λοιπόν τότε να γνωριστώ με τους ιδιοκτήτες της, τον Εκρεμ και τον Κερέμ Κατάι, οι οποίοι μου αποκάλυψαν ότι θα ήθελαν πολύ να ζωντανέψουν στη μικρή οθόνη μια ιστορία εκδίκησης. Εκείνη την εποχή δουλεύαμε μαζί με την Rinar πάνω σε μια μεταφορά στην ιστορία του Κόμη Μοντεχρήστου. Αυτό ήταν. Σκεφτήκαμε πως η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να μεταφερθεί στην σημερινή εποχή. Σε αυτό το σημείο να σας πω πως η δημιουργία της σειράς αναβλήθηκε για ένα χρόνο, λόγω κρίσης. Μετά από 12 μήνες, η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με βελτιωμένο καστ. Πιστεύω πως αυτή η μικρή αναβολή ωφέλησε τελικά τη σειρά.

Πως έβαλαν στο σενάριο ρήσεις από Οσκαρ Ουάιλντ, Σέξπιρ και Χικμέτ : “ Η μνήμη σε πηγαίνει εκεί από μόνη της. Χρησιμοποιούμε προτάσεις από αυτά τα βιβλία κάθε δύο επεισόδια αλλά προσέχουμε να μην υπερβάλλουμε.

Πως καταφέρνουν να έχουν την μια ανατροπή μετά την άλλη : Η Pinar Bulut τονίζει : Αυτό είναι που αποκαλούμε στο σενάριο ''στροφή''. Όταν η ιστορία αλλάζει εντελώς κατεύθυνση από εκεί που ξεκίνησε. Σε κάθε επεισόδιο χρησιμοποιούμε μια τέτοια τεχνική.

Αν πίστευαν ότι το ''Ezel'' θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία : “Σιγουρα δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη επιτυχία. Από την άλλη πλευρά -και δεν το λέμε επειδή είναι δικό μας δημιούργημα- ανάμεσα στις υπόλοιπες σειρές που προβάλλονταν στην τηλεόραση, είχε τις καλύτερες ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Το σενάριο ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν είναι καθημερινή γλώσσα, όλοι χρησιμοποιούν πολύ ωραία γλώσσα, πάνω από το μέσο όρο. Ολοι οι ήρωες μας είναι έξυπνοι και ενδιαφέροντες. Αυτό είναι επιτυχία των ηθοποιών που κατάφεραν να φέρουν τη σειρά κοντά σε τόσο ευρύ κοινό.
Είχαν στο μυαλό τους το τέλος της ιστορίας ; “Το τέλος της ιστορίας το γνωρίζεις από την αρχή της έμπνευσής της. Αυτός είναι είναι κανόνας που πρέπει να ακολουθεί κάθε σεναριογράφος”. Πηγή:tvzapping

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved