Φρατζέσκα Σπέγγου-Παπαδοπούλου: χαράσσει την δική της πορεία στην μπισκοτοποιΐα
Lifestyle

Φρατζέσκα Σπέγγου-Παπαδοπούλου: χαράσσει την δική της πορεία στην μπισκοτοποιΐα

Μπισκότα για σκύλους με «βαριά» υπογραφή! Η Φραντζέσκα Σπέγγου, εγγονή του Ευάγγελου Παπαδόπουλου και κόρη της Μιράντας, της οικογένειας της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο με τα μπισκότα, δημιούργησε τον μοναδικό σπιτικό φούρνο στην Ελλάδα που φτιάχνει τραγανές λιχουδιές για τα συμπαθή τετράποδα.

Aν και θα περίμενε κανείς να ασχολείται με την παράδοση της οικογένειας, η Φραντζέσκα χάραξε τον δικό της επαγγελματικό δρόμο δημιουργώντας την δική της εταιρεία με αποκλειστικούς πελάτες… τα τετράποδα κατοικίδια. Πέντε συνταγές της Φραντζέσκας, με γεύση μπανάνα – φιστίκι – βρώμη, με μέντα για δροσερή αναπνοή, με τυρί και σκόρδο που απωθεί τους ψύλλους, με καρότο και κανέλα, ή χαρούπι για το πρωί κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Αφορμή γι’ αυτό τον μοναδικό φούρνο στάθηκε η… Καραμέλα, ένα πανέμορφο αγγλικό τσομπανόσκυλο που ενέπνευσε την αφεντικίνα του να κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά της βήματα. «Ακούγεται λίγο τρελό, αλλά είναι αλήθεια. Η αγάπη μου για την Καραμέλα και στη συνέχεια για τον δεύτερο σκύλο μου, τον Κράκερ, με ώθησε να ξεκινήσω» λέει η 29χρονη Φραντζέσκα σε καθημερινή εφημερίδα. «Ζούσα στην Αγγλία για πολλά χρόνια. Προτού αναγκαστώ να έρθω για οικογενειακούς λόγους στην Ελλάδα εργαζόμουν σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία στο Λονδίνο» συνεχίζει η γλυκύτατη Φραντζέσκα και εξηγεί: «Με το που εγκαταστάθηκα στην Αθήνα ξεκίνησα να γράφω ένα μυθιστόρημα. Μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο να το τελειώσω και όταν τελικά τα κατάφερα, κατάλαβα πως είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο. Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα που ασχολούμουν με τη συγγραφή ταξίδευα συχνά-πυκνά στο Λονδίνο και από εκεί έφερνα στους σκύλους μου διάφορες λιχουδιές από pet bakeries αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο».

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα και η Φραντζέσκα άρχισε να πειραματίζεται με τις γεύσεις. «Αφού έψησα διαφορά, κατέληξα σε πέντε συγκεκριμένες συνταγές που αν κρίνω από τα δικά μου ξετρελαίνουν τα σκυλιά. Στην ουσία, ήθελα να ταΐζω τα σκυλάκια μου με αγνά υλικά και λιχουδιές που φτιάχτηκαν με αγάπη» λέει η Φραντζέσκα που αν και στην αρχή «έφαγε πολλές πόρτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν το έβαλε κάτω. Έχοντας μαζί της δείγματα από τις μικροσκοπικές λιχουδιές της γύρισε όλα τα pet shops της Αθήνας. «Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι αφού-κανείς δεν ήθελε να βάλει τα μπισκότα μου στην επιχείρηση του, ωστόσο το θαύμα έγινε όταν με εμπιστεύτηκε μια νεαρή ιδιοκτήτρια pet shop στο Ψυχικό. Οι πελάτες τής ζητούσαν ξανά και ξανά τα χειροποίητα μπισκοτάκια μου και τελικά έχω φτάσει στο σημείο να δίνω σε διάφορα σημεία, αλλά και να κάνω η ίδια delivery σε σπίτια».

Βέβαια, δεν είναι εύκολη δουλειά αφού η Φραντζέσκα πλάθει και ψήνει μόνη της είκοσι πέντε κιλά κουλουράκια τον μήνα, ενώ ρυθμίζει και τα deliveries που πρέπει να παραδώσει. «Αυτή τη στιγμή έχω πέντε γεύσεις και πρέπει να σου πω πως το αγαπημένο μου μπισκότο είναι αυτό με τη γεύση σκόρδο-τυρί που το τρώω πίνοντας κρασί» λέει γελώντας αφού κάθε φορά που αναφέρει πως τα μπισκότα δοκιμάζονται από την ίδια πρώτα, την κοιτάνε όλοι περίεργα. «Μα, είναι από υλικά που μπορεί να φάει ο καθένας από εμάς. Χρησιμοποιώ μπανάνα, φιστίκι, κανέλα, καρότο, μέντα για δροσερή αναπνοή, σκόρδο και χαρούπι, αντί για κακάο, αφού είναι απαγορευτικό συστατικό για τους τετράποδους φίλους μας» τονίζει και προσθέτει: «Επιπλέον, τα μπισκότα δεν έχουν καθόλου συντηρητικά και ζάχαρη, είναι ιδανικά και για δίαιτα».Εκτός από τα μπισκοτάκια, η Φραντζέσκα φτιάχνει ειδικές τούρτες, αλλά και muffins για ξεχωριστές περιπτώσεις: «Μου ζητάνε κατά καιρούς κάτι ιδιαίτερο για να γιορτάσουν τη γέννηση ενός κουταβιού ή τα γενέθλια του σκύλου τους» σημειώνει η Φραντζέσκα που αυτό τον καιρό ετοιμάζει το website της εταιρείας απ’ όπου θα πουλάει και μέσω Διαδικτύου τα προϊόντα της, ενώ έχει στα σκαριά καινούργιες γεύσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved