Θύμα χάκερς το σάιτ της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ
Showbiz

Θύμα χάκερς το σάιτ της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Λίγο πριν βγουν στους κινηματογράφους οι δύο ταινίες του Χάρι Πότερ με τις οποίες έπεσαν οι τίτλοι τέλους στον κύκλο των περιπετειών του μικρού μάγου, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ κέντριζε την περιέργεια με το σάιτ Pottermore που είχε ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση.

Η πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας στην πορεία έδινε πληροφορίες με το σταγονόμετρο για αυτήν την ιστοσελίδα. Εν ολίγοις από το Pottermore θα συνέχιζε να δίνει στους φαν νέες ιστορίες και περισσότερα δεδομένα για τον κόσμο του Χάρι Πότερ. Σε αυτό θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εγγραφεί και να ανοίξει λογαριασμό έναντι αμοιβής.
Το Pottermore.com θα είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό από τον Οκτώβριο, όμως νωρίτερα μοιράστηκαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί που εξασφάλιζαν δωρεάν - δοκιμαστική - πρόσβαση σε εκείνους όμως που κατάφεραν να απαντήσουν ταχύτερα στον διαγωνισμό της «μαγικής γραφίδας» του σάιτ. Όμως διάφοροι επιτήδειοι άρχισαν να πωλούν ψεύτικους λογαριασμούς παραμυθιάζοντας τους θαυμαστές του Πότερ ότι με αυτούς θα έχουν κι εκείνοι πρόσβαση στο σάιτ. Οι κυβερνοαπατεώνες εμφάνιζαν λογαριασμούς - μαϊμού στο eBay, όπως διαπιστώθηκε, έναντι αμοιβής (περίπου 70 ευρώ). Το χειρότερο όμως είναι πως με αυτόν τον τρόπο είχαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκείνων που εξαπατήθηκαν. Και σα να μην έφτανε αυτό, «δηλητηριάζουν» της μηχανές αναζήτησης ώστε να κατευθύνουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε σάιτ με ιούς. Οι διαχειριστές του επίσημου σάιτ αμέσως φρόντισαν να αναρτήσουν σχετική ειδοποίηση εφιστώντας την προσοχή.
Πηγή: Τα Νέα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved