Το who is who της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
G-Politics

Το who is who της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Κατερίνα Μπατζελή κατέχει ήδη μια πρωτιά. Είναι η πρώτη γυναίκα που μπαίνει στα… «χωράφια» των αγροτών αναλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κτήριο της Αχαρνών όμως δεν είναι άγνωστο για την υπουργό και Βουλευτή Φθιώτιδος η οποία το 1996, ήταν Γενική Γραμματέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του υπουργείου Γεωργίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 πέρασε στην Νομική Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών της την περίοδο 1978-1980, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην νεολαία ΠΑΣΟΚ. Ήταν μέλος του ΔΣ του οικονομικού Πανεπιστημίου της ΠΑΣΠ και μέλος της Σπουδάζουσας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε τις σπουδές της στις Βρυξέλλες και έκανε την εκπαίδευση της στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
«Δασκάλα» της ωστόσο στην πολιτική ήταν η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου στο γραφείο της οποίας η Κατερίνα θήτευσε από την περίοδο 1989-1993.Παρέμεινε όμως στις Βρυξέλλες μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 90 ως συνεργάτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Για τους ανθρώπους που την γνώριζαν από εκείνα η πορεία της και η ανέλιξη της στα σκαλοπάτια της εξουσίας δεν ήταν έκπληξη. Δούλευε σκληρά , ήταν οργανωτική και έβλεπε μακριά , όπως τονίζουν. Ήταν από τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ που εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος. Το 2004 πήρε το εισιτήριο για την Ευρωβουλή όπου ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας για θέματα αγροτικής πολιτικής έκανε μια πρόβα τζενεράλε για τα καθήκοντα που ανέλαβε.
Στην προσωπική της ζωή κρατά χαμηλούς τόνους. Είναι διαζευγμένη και μεγάλη της αδυναμία είναι ο γιος της Δαμιανός, μαθητής γυμνασίου.Γενέθλια έχει στις 25 Μαΐου. Είναι ταύρος αλλά σπανίως γίνεται «ταύρος εν υαλοπωλείο», όπως εξομολογούνται οι φίλοι της οι οποίοι την χαρακτηρίζουν «ήρεμη δύναμη». «Θα ανέβετε σε τρακτέρ;» έσπευσαν να την ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. « Θα ανέβω σίγουρα πάνω στα τρακτέρ, κάτω από τις ρόδες τους δεν θέλω να βρεθώ…», απάντησε χαμογελώντας η γυναίκα που δείχνει να ξέρει τι την περιμένει…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved