Άντζελα Γκερέκου: Το κορίτσι της Κέρκυρας σε υπουργικά ταξίδια
G-Politics

Άντζελα Γκερέκου: Το κορίτσι της Κέρκυρας σε υπουργικά ταξίδια

Το κορίτσι της Κέρκυρας, η Άντζελα της τέχνης και η Αγγελική της πολιτικής, θα είναι τους επόμενους μήνες με μια βαλίτσα στο χέρι.

Η ίδια γνωρίζει ότι την περιμένει δουλειά στο νέο υφυπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά ως γνήσιο Κριαράκι (έχει γενέθλια στις 26 Μαρτίου) είναι αποφασισμένη να αναγκάσει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους εκείνοι οι λίγοι που είδαν με επιφύλαξη την συμμετοχή της ευειδούς πρώην ηθοποιού, στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Η Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Πήγε στο σχολείο Θηλέων και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έκανε το πρώτο της μεγάλο ταξίδι. Πήγε στη Pώμη να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Το πάθος και η αγάπη για την τέχνη την συνεπήρε ολοκληρωτικά όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Ιταλό σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι στην ομάδα του οποίου πήρε τα πρώτα μαθήματα ηθοποιίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ακαδημία Θεατρικών σπουδών του Λονδίνου, παρότι είχε πρόταση από τον James Arcey, έναν από τους μεγαλύτερους ατζέντες να μείνει εκεί και να δουλέψει μαζί του. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η Άντζελα Γκερέκου διάσημη ηθοποιός πια στην χώρα μας, βρέθηκε στην αγκαλιά του Tόλη Bοσκόπουλου με τον οποίο παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη, την Μαρία. Τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο τον πήρε ως «Το Κορίτσι της Μάνης» και το τελευταίο σήριαλ στο οποίο έπαιξε πριν την κερδίσει η πολιτική ήταν «Τα παιδιά της Νιόβης» στο όποιο έπαιξε το 2004, πριν μπει στον στίβο της πολιτικής. Η νυν υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτίνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ είχε την επάρκεια να υπερασπίζεται με σθένος και αξιοπρέπεια τις απόψεις της. Το 2005 ανέλαβε τον Τομέα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον ίδιο χρόνο, ορίσθηκε επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος του Global Progressive Forum, που ως στόχο έχει την ενίσχυση της έρευνας στον αγώνα κατά του HIV/AIDS. Ως Πολιτική Εκπρόσωπος για Θέματα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών για την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Τουρισμού, ενώ είναι υπέρμαχος της προστασίας, της ανάδειξης και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα, αλλά και κάθε περιοχή ξεχωριστά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα.

Όσα θα θέλατε να ξέρετε για την Άντζελα Γκερέκου

  • Μένει στην Άνω Γλυφάδα, σε ένα σπίτι που διακόσμησε η ίδια με νεοκλασικά έπιπλα. Της αρέσουν τα έργα τέχνης και από αυτά ξεχωρίζει τους πίνακες του Γιαλυνά και του φίλου της Γιώργου Πένα και τις προσωπογραφίες του Γιαννούλη.
  • Αγαπημένο της σπίτι όμως είναι αυτό που απέκτησαν με τον σύζυγό της, στο Λιστόν, στην Κέρκυρα
  • Τον ελεύθερο χρόνο της παίζει σκραμπλ με την κόρη της ή όταν είναι μόνη γράφει στίχους. Κι επειδή γυμναστήριο δεν μένει χρόνος να επισκέπτεται για να διατηρεί την σιλουέτα της, έχει διάδρομο στο σπίτι της.
  • Άκουγε από μικρή τα τραγούδια του Βοσκόπουλου από τα οποία ξεχωρίζει το «Πριν χαθεί το όνειρό μας»
  • Της αρέσει πολύ το «Ε La Nave Va» του Federico Fellini και είναι Ολυμπιακός.
  • Της αρέσουν τα ταξίδια και ιδανικό ταξίδι θεωρεί αυτό στον Αμαζόνιο
  • Δεν πίνει καφέ, αλλά τσάι, δεν καπνίζει και η αγαπημένη της σπεσιαλιτέ είναι Κοτόπουλο με Κουμ Κουάτ.
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved