Σηφάκης: «Δεν είναι αντρίκιο να αποχωρείς από την Εθνική»
G-Sports

Σηφάκης: «Δεν είναι αντρίκιο να αποχωρείς από την Εθνική»

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε ανοιχτά για τις αποχωρήσεις των Ελλήνων παικτών από την Εθνική και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή εγωιστική και όχι αντρίκεια.


- Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός από τις πρώτες στιγμές κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια κρίση με τη φυγή ορισμένων παικτών. Πώς κρίνεις τις αποχωρήσεις;

- «Εμένα η γνώμη μου είναι ότι ουδείς αναντικατάστατος. Οι ομάδες πρέπει να προχωρούν για να επιβιώνουν. Το να κρίνω είναι το πιο εύκολο πράγμα και γι΄ αυτό δεν θα το κάνω».

- Εσύ θα αποχωρούσες από την Εθνική ομάδα για αγωνιστικούς λόγους, επειδή δηλαδή δεν παίζεις ή δεν έχεις τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμείς;

- «Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου δεν δικαιούσαι να αποχωρείς για αγωνιστικούς λόγους. Είναι εγωιστικό και όχι αντρίκειο. Είτε παίζω είτε όχι, εγώ βλέπω το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως διέξοδο από τη μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου».

- Ποια θεωρείς την πιο σημαντική αλλαγή που επέφερε στον αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Πορτογάλος προπονητής;

- «Το σπουδαιότερο είναι η ελπίδα και το κίνητρο που απέκτησε κάθε Έλληνας παίκτης για να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Όποιοι διακρίνονται με τους συλλόγους τους αμέσως αποκτούν το δικαίωμα της ευκαιρίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μ΄ αυτό τον τρόπο αυξάνεται και ο ανταγωνισμός, άρα είναι ένα κέρδος».

- Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πριν από τον Σάντος η Εθνική ήταν ένα κλειστό κλαμπ;

- «Ναι, κατά κάποιον τρόπο ήταν κλειστό κλαμπ στο παρελθόν».

Πηγή: Εθνοσπόρ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved