Το τελευταίο αντίο στον Λεωνίδα Κύρκο
G-Politics

Το τελευταίο αντίο στον Λεωνίδα Κύρκο

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Λεωνίδα Κύρκο, φίλοι, συγγενείς αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών. Στην πολιτική κηδεία που ο ίδιος είχε ορίσει, είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει ένας μόνο επικήδειος, αυτός του Φώτη Κουβέλη.

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρθηκε στην «φωτεινή, πολυεπίπεδη προσωπικότητα που διακρινόταν από την μαχητικότητα, την πολιτική οξυδέρκεια, την προσήνεια και την δεινή ρητορική ικανότητα».Όπως ο κος Κουβέλης επεσήμανε στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Κύρκος έδινε έμφαση «στην επανάσταση στην σκέψη και τις πρακτικές του αριστερού κινήματος.

Πίστευε στην Αριστερά των ανοιχτών οριζόντων, έβλεπε την πολιτική οραματικά και δημιουργικά, ήθελε η πολιτική της αριστεράς να είναι σύγχρονη, τολμηρή, συμφιλιωτική, εκρηκτική, Να είναι αποστολή στην υπηρεσία του έθνους και των κοινωνικά αδύναμων».«Οι αντιλήψεις που έσπειρε ο Λεωνίδας», είπε ο Φώτης Κουβέλης, «για την ανανέωση της σχέσης της αριστεράς με τη δημοκρατία, την ενωμένη Ευρώπη, τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την καταδίκη της ρητορικής πλειοδοσίας, την εγκατάλειψη των φανατισμών, την απόλυτη απόρριψη της βίας, τον πολιτικό πολιτισμό, εξακολουθούν να μην είναι δεδομένα στον τόπο μας.

Ο ίδιος όμως είχε την απάντηση -'είναι οι εποχές άνυδρες και το χώμα ξερό' έλεγε και συμπλήρωνε: 'έχουμε όμως τους σπόρους και θα συνεχίσουμε'». Πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved