Στα δικαστήρια για το "Τι σου 'κανα και πίνεις" η Πόλυ Πανου
Showbiz

Στα δικαστήρια για το "Τι σου 'κανα και πίνεις" η Πόλυ Πανου

Στο δικαστήριο βρέθηκε για τρίτη φορά η Πόλυ Πάνου. Η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων και αιτία είναι τα δικαιώματα του τραγουδιού «Τι σου’ κανα και πίνεις», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της τραγούδια.

Η διαμάχη





Η Πόλυ Πάνου μηνύει τον Δημήτριο Βαρδουλάκη. Εμείς συνομιλήσαμε με τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια και το δικηγόρο της και μας είπαν τα εξής:
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: «Υπάρχει ένας ψευδής ισχυρισμός ότι η υπογραφή είναι της κυρίας Πόλυς Πάνου, όμως απεδείχθη με γραφολογική εξέταση που διέταξε ο ανακριτής ότι πρόκειται για πλαστογραφία. Ένεκα αυτής της αιτίας κατηγορείται ο Δημήτριος Βαρδουλάκης για έκνομη, παράνομη πράξη και δικάζεται για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα απάτης στο δικαστήριο διότι το έγγραφο το χρησιμοποίησε κα σε αστικό δικαστήριο έτσι ώστε να προκαλέσει ζημία στον άλλο και παράνομο περιουσιακό όφελος στον ίδιο.»
ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ: «Δε ζητάω κάποιο χρηματικό ποσό, μόνο ηθική ικανοποίηση.»
Ας ξετυλίξουμε όμως το νήμα αυτής της ιστορίας από την αρχή.



Η μήνυση


Στις 31 Μαΐου του 2005 η Πόλυ Πάνου μηνύει τον Δημήτριο Βαρδουλάκη για πλαστογραφία εγγράφου. Ειδικότερα όπως η μήνυση αναφέρει ο Δημήτριος Βαρδουλάκης, στις 04/03/04 κατήρτισε δήλωση με ψευδές κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι τα δικαιώματα του συγκεκριμένου τραγουδιού παραχωρήθηκαν στην εταιρεία «ΠΑΝΙΒΑΡ» και έθεσε την υπογραφή της. Η Πόλυ Πάνου διαψεύδει τον Δημήτριο Βαρδουλάκη με την κάτωθι δήλωση: «ΔΗΛΩΣΗ Η κάτωθι Πόλυ Πάνου Βεβαιώνω με την παρούσα ότι η παραγωγός εταιρεία του φωνογραφήματος του τραγουδιού με τίτλο «Τι σου’ κανα και πίνεις» των δημιουργών Μίμη Πλέσσα (συνθέτης) και Λευτέρη Παπαδόπουλου (στιχουργός) με ερμηνεύτρια εμένα ήταν η εταιρεία του συζύγου μου «Στ. Πελαγίδης και Σια Ε.Ε» η οποία και κατ’ αποκλειστικότητα το κυκλοφόρησε δισκογραφικά. ΑΘΗΝΑ 04/03/2004 Η Δηλούσα Δυσανάγνωστη Υπογραφή Πόλυ Πάνου».
Για το λόγο αυτό μηνύει το Δημήτριο Βαρδουλάκη και ζητά την ποινική του δίωξη και την τιμωρία του σύμφωνα με το νόμο, ζητώντας το ποσό των 30 Ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη την οποία έχει υποστεί.


*Αξίζει να σημειωθεί πως το 2005 ο Δημήτριος Βαρδουλάκης μήνυσε τον Μίμη Πλέσσα, συνθέτη του τραγουδιού «Τι σου ‘ κανα και πίνεις» κατηγορώντας τον ότι αυθαίρετα παραχώρησε το συγκεκριμένο τραγούδι στη δισκογραφική εταιρεία «ΛΥΡΑ» ζητώντας του ένα δις με την τη δικαιολογία ότι το τραγούδι αυτό ανήκε στην εταιρεία «ΠΑΝΙΒΑΡ». Με τη δήλωση της Πόλυς Πάνου ότι ουδέποτε υπέγραψε για να παραχωρηθούν τα δικαιώματα του τραγουδιού στην εταιρεία «ΠΑΝΙΒΑΡ» ο Μίμης Πλέσσας απαλλάχθηκε από την κατηγορία και δικαιώθηκε.



Η άλλη πλευρά



Ο Δημήτριος Βαρδουλάκης από την άλλη πλευρά υποστηρίζει πως οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδείς και ανυπόστατες. Στις έγγραφες εξηγήσεις του ο μηνυόμενος αναφέρει: “της τηλεφώνησα και της ζήτησα να επιβεβαιώσει και εάν δυνατόν γραπτώς, ότι το συγκεκριμένο τραγούδι περιλαμβανόταν στα τραγούδια των οποίων είχε τα συγγενικά δικαιώματα η εταιρεία «Στ. Πελαγίδης και Σια Ε.Ε»», η οποία και με ιδιωτικό συμφωνητικό τα είχε παραχωρήσει στην τότε εταιρεία «ΠΑΝΙΒΑΡ», που ανήκε στον πατέρα μου Παύλο Βαρδουλάκη και στη συνέχεια στην «SIZE ΕΠΕ», η οποία την διεδέχθη.” Παραταύτα όταν ο
Δημήτριος Βαρδουλάκης προσκόμισε αυτό το έγγραφο στην Πόλυ Πάνου όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος, η λαϊκή ερμηνεύτρια προς έκπληξη του δήλωσε πως το έγγραφο αυτό είναι πλαστό. Ο μηνυόμενος τότε ζήτησε την γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί η αλήθεια, ζητώντας μέχρι να βγει η απάντηση να μην απαγγελθεί κατηγορία εις βάρος του.



Τα συμπεράσματα της γραφολογικής εξέτασης




Η γραφολογική εξέταση αποδεικνύει πως πράγματι η υπογραφή της Πόλυς Πάνου είναι πλαστή. Ο πραγματογνώμονας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την εξέταση της υπό έλεγχο υπογραφής σε πρωτότυπη μορφή, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η υπό υπογραφή στο υπό έλεγχο έγγραφο, δεν χαραχθηκε από την Πόλυ Πάνου, αλλά από τρίτο άτομο, με ελεύθερη απόδοση, δηλαδή χωρίς προσπάθεια δουλικής απομίμησης των δειγματικών υπογραφών της Πόλυς Πάνου». Το γεγονός αυτό εκθέτει τον κατηγορούμενο για δεύτερη φορά τώρα πλέον και στο δικαστήριο αφού η πράξη του αυτή θεωρείται απόπειρα απάτης αστικού δικαστηρίου.



Τι γίνεται σήμερα




Στις 16/10/2009 η Πόλυ Πάνου βρέθηκε ξανά στα δικαστήρια κατηγορώντας τον Δημήτριο Βαρδουλάκη ως υπαίτιο για: Α) Πλαστογραφία μετά χρήσεως και Β) απόπειρα απάτης του δικαστηρίου. Η δίκη όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ωραρίου καθώς και ενός τηλεφωνήματος που δέχθηκαν για βόμβα και τελικά πήρε αναβολή για να διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου του 2010. Αξίζει να σημειωθεί πως και τις τρεις φορές η ερμηνεύτρια ήταν παρούσα στο δικαστήριο εν αντιθέσει με τον Δημήτριο Βαρδουλάκη ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.



©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved