Η συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά στο gossip-tv.gr
Showbiz

Η συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά στο gossip-tv.gr

''Αν δεν σ' αγαπάει ο κόσμος, δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά'', ήταν τα πρώτα λόγια του Μανώλη Μητσιά που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής gossip on line και μας ταξίδεψε στα μουσικά μονοπάτια του για μια ολόκληρη ώρα.

''Ακούω τα τραγούδια μου καμιά φορά για να επισημάνω τα λάθη μου και κάνω κριτική στον εαυτό μου. Έχω την ικανότητα να αναγνωρίζω εγώ ο ίδιος τα λάθη μου γιατί ένα τραγούδι πρέπει να το τραγουδάς για να μπορείς να το επεξεργαστείς. Η αγάπη του κόσμου είναι το πιο σημαντικό για μένα. Από μικρό παιδί ήμασταν πολύ κοινωνικοί όλοι στην οικογένεια''. Ο μεγάλος ερμηνευτής ανοίγει την καρδιά του και μιλάει με νοσταλγία για τις παιδικές του μνήμες: ''Πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά ευτυχισμένα. Δεν είχαμε λεφτά αλλά ήταν ωραία αυτά τα χρόνια γιατί υπήρχε αγάπη μέσα στο σπίτι. Μπορεί να μην είχαμε αυτά που είχαν τα παιδιά των πόλεων, αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι''.

Τα... πέτρινα χρόνια της φυλακής

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Μητσιάς μίλησε για τη βιωματική του εμπειρία την περίοδο της δικτατορίας: ''Τότε είχαμε δώσει όρκο να μην προδώσει ποτέ κανένας τον άλλον. Είναι εικόνες που πραγματικά μου έχουν αφήσει σημάδια. Έκανα φυλακή αλλά μετά είχα προβλήματα συγκατοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Τότε ξεκίνησα και το τραγούδι γιατί δεν είχα λεφτά να πάρω τσιγάρα. Μέσα σε μια βδομάδα ο κόσμος στο μαγαζί που τραγουδούσα ήταν ουρά. Η γνωριμία μου με τον Στέλιο Κουγιουμτζή ήταν καταλυτική στην πορεία μου. Αργότερα πήγα στην μπουάτ ''107'' που ήταν σταθμός για μένα. Από 'κει έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Μετά άρχισαν να έρχονται διάφορα μεγάλα ονόματα από την Αθήνα και μου πρότειναν να κατέβω κι εγώ''.

Τα... 'φτηνοτράγουδα' του σήμερα

Ο ερμηνευτής συνέχισε μιλώντας για το σύγχρονο τραγούδι: ''Μετά από 40 χρόνια, αυτά τα τραγούδια δεν μπορεί να τα τραγουδήσει κανείς. Τα τραγούδια αυτά ήταν εμπνευσμένα, γραφόντουσαν από καρδιάς και όχι από μηχάνημα που γράφονται σήμερα. Τα σημερινά είναι φτηνοτράγουδα και αποπνέουν μόνο ένα σεξουαλικό άρωμα. Βέβαια εμείς τότε είχαμε άλλες εμπνεύσεις και άλλες εικόνες''. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κομμάτι που σημάδεψε την καριέρα του ήταν ''η πιρόγα'': ''Ήταν ένα τραγούδι που με σημάδεψε και το σημάδεψα''. Απογοητεύτηκε καθόλου στην πορεία του αλήθεια ένας τραγουδιστής σαν τον Μανώλη Μητσιά με μία τόσο τεράστια καριέρα; ''Ως νεαρός είχα απογοητευτεί γιατί σημαντικές μου δουλείες δεν είχαν την απήχηση που έπρεπε. Βέβαια πολλά πράγματα αναγνωρίστηκαν μετά. Τραγούδια που σήμερα λένε ότι είναι καταπληκτικά. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση στη δουλειά μου αλλά αργότερα το κατάλαβαν''.

Η φιλία με τον Μητροπάνο και η οικογένεια

Μιλά όμως και για τις φιλίες που έχει κάνει στο χώρο: ''Έχω κάνει φιλίες μέσα στον χώρο αλλά ελάχιστες. Κυρίως με τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Δημήτρη Μητροπάνο. Αυτούς θεωρώ τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους''. Πολλές φορές του έχει γίνει πρόταση να πολιτευτεί αλλά εκείνος: ''Μου έχουν κάνει πρόταση να πολιτευθώ πολλές φορές αλλά οι πολιτικοί λένε ψέμματα κι εγώ δεν μπορώ να λέω ψέμματα, δεν μπορώ να λέω ''ναι'' σε όλα''. Κλείνοντας μίλησε και για την οικογένειά του: ''Είμαι παντρεμένος 38 χρόνια κι έχω έναν γιο που είναι πολύ καλός επιστήμονας, οδοντίατρος με σπουδές στην Αμερική. Στην εφηβεία του πήγε να μου την κάνει αλλά δεν τον άφησα και με άκουσε και δεν το μετάνιωσε ως τώρα. Το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου είναι η αγάπη και η εκτίμηση. Είναι θέμα προσπάθειας''. Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε και η νέα δισκογραφική του δουλειά: ''Eίναι η δουλειά μου από το Ηρώδειο και θα βγει από την εταιρεία του κ. Γιαννίκου που είναι και φίλος''.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved