Μανούσος Μανουσάκης: Ζητά από τον ΑΝΤ1 4.001.228 €!
Media

Μανούσος Μανουσάκης: Ζητά από τον ΑΝΤ1 4.001.228 €!

Το ποσό των 4.001.228 ευρώ συνολικά ζητά από το κανάλι του ΑΝΤ1 ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης, ύστερα από τη διάλυση της συνεργασίας τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην αγωγή του ο σκηνοθέτης, το κανάλι, δεν τήρησε τους όρους που είχαν συμφωνηθεί στην σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας που είχαν κάνει. Όπως αναφέρεται και στο δικόγραφο: “... η εγαμομένη (σ.σ. Το κανάλι ΑΝΤ1), ενεργούσα προφανώς βάσει μεθοδευμένου σχεδίου παραβίασε άμεσα συμβατικές της υποχρεώσεις, που ανέλαβε με την άνω σύμβαση και πέραν πάσης καλόπιστου εκτελέσεως αυτών στο πλαίσιο των συναλλακτικών ηθοών, αλλά και σε ευθεία αντίθεση προς τα κρατούντα χρηστά ήθη, συμπεριφέρθηκε σε βάρος μας κατά τον κατωτέρω εκτιθέμενο τρόπο, με συνέπεια να υποστούμε οικονομική ζημιά αναλυόμενη στα κατωτέρω επιμέρους κονδύλια και άμεσα προερχόμενη στα χρηστά και συναλλακτικά ήθη συμπεριφορά της εναγομένης...” Η οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές ήρθε όταν ο ΑΝΤ1 ζήτησε από τον Μανούσο Μανουσάκη να ολοκληρώσει τη σειρά “Φάρος” στα 28 επεισόδια και όχι στα 30 όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην αγωγή: “Την 13/2/2008 και ενώ εμείς είχαμε ολοκληρώσει την παραγωγή των είκοσι πέντε (25) από τα τριάντα (30) επεισόδια, που είχαμε τη συμβατική υποχρέωση να εκτελέσουμε, ο εκπρόσωπος της εναγομένης κ. Γιάννης Λάτσιος, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του με τον νόμιμο εκπρόσωπό μας και σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς κ. Μανούσο Μανουσάκη, ανακοίνωσε σε αυτόν προφορικά τη νέα μονομερή απόφαση της εναγομένης να διακόψει τη μετάδοση της τηλεοπτικής σειράς “Φάρος” στο 16ο επεισόδιο. Την αμέσως επομένη 14/2/2008, με εντολή της εναγομένης δια του προστηθέντος της κ. Λάτσιου, διακόπηκαν τα γυρίσματα της ανωτέρω τηλεοπτικής σειράς.”
Βάσει των συμβατικών απαιτήσεων της εταιρίας του Μανούσου Μανουσάκη απέναντι στον ΑΝΤ1, το ποσό φτάνει το 1.775.480 ευρώ όμως οι απαιτήσεις δεν σταματούν εδώ καθώς ο σκηνοθέτης υποστηρίζει πως υπέστη ηθική βλάβη από όλη αυτή την ιστορία: “Εκτός της ανωτέρω περιουσιακής ζημιάς, συνέπεια της κατά τα άνω ζημιογόνου και αντικείμενης στα χρηστά ήθη συμπεριφοράς της εναγόμενης, η εταιρία μας υπέστη ριζικό κλονισμό της επιχειρηματικής της φήμης και πίστης, της εν γένει υπολήψεώς της ως εταιρίας παραγωγής τηλεοπτικών σειρών, θεωρούμενης πλέον της εταιρίας μας ως ουσιαστικά ανύπαρκτης και μη δυνάμενης να ανταποκριθεί στους καταστατικούς της σκοπούς, παράλληλα δε υπέστημεν και μείωση της φερεγγυότητας και της πιστοληπτικής μας ικανότητας...”

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved