«ΟPA»: Ταινία με ελληνική υπογραφή στις ΗΠΑ
Showbiz

«ΟPA»: Ταινία με ελληνική υπογραφή στις ΗΠΑ

Δυο διάσημοι ηθοποιοί, ο Μάθιου Μοντίν (Full Metal Jacket”, “Bye, Bye Love”, “Pacific Heights”, “Birdy”), και ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθις (“Harry Potter”, “Venus”, “Ηope and Glory”) πρωταγωνιστούν μαζί με την Ελληνοκύπρια ηθοποιό Αγνή Σκοτ στην ιστορία που έγραψε η Ελληνίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Χριστίνα Κοντσέτα.


Στην ταινία που γυρίστηκε στην Πάτμο, τη διεύθυνση φωτογραφίας την υπογράφει ο Ελληνοκύπριος Χάρης Ζαμπαρλούκος που συνεργάστηκε και στο διάσημο φιλμ Mama Mia! Όσο για τη μουσική επένδυση της ταινίας, τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για τον διάσημο Στήβεν Γουόρμπεκ (Stephen Warbeck “Shakespeare in Love”, Billy Elliot”, “Ouils, “Captain Corelli’s Mandolin”). Το φιλμ πρωτοβγήκε στη μεγάλη οθόνη στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο και τώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη του πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής.
Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για την Ελληνίδα ηθοποιό Χριστίνα Κοντσέτα που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στη Μέκκα του σινεμά, και έχει βραβευτεί για την εκπληκτική της ερμηνεία στο «Ποτέ την Κυριακή» στο ρόλο της Ιλυας που ανέβηκε σε θέατρο του Λος Άντζελες. Η ηθοποιός και σεναριογράφος αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο σενάριό της με ηρωίδα μια Ελληνίδα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο Λος Άντζελες.
Η ιστορία του ΟPA! άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής αλλά και τους συντελεστές της ταινίας. Από το καστ φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συμμετοχές Ελλήνων ηθοποιών που ξεχωρίζουν με τις ερμηνείες τους. Ανάμεσά τους οι: Ειρήνη Κουμαριανού, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μιχάλης Γιαννάτος, Έφη Παπαθεοδώρου, Ζωζώ Ζάρπα, Τιτίκα Σαρηγούλη. Tην σκηνοθεσία υπογράφει ο Ουντειάν Πρασάντ και η παραγωγή είναι του Cinema 7.
H ταινία προβάλλεται ήδη στην Αμερική.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved