Blue Oyster Cult : Eρχονται στην Ελλάδα
Showbiz

Blue Oyster Cult : Eρχονται στην Ελλάδα

Οι παλιοί ροκάδες θα τους θυμούνται...κι έχουν κάθε λόγο να είναι τώρα χαρούμενοι. Οι Blue Öyster Cult, το θρυλικό hard rock σχήμα από την Νέα Υόρκη  έρχεται τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα.

Οι Blue Oyester Cult, θα εμφανιστούν στις 12 Δεκεμβρίου στο "Gagarin" στην Αθήνα και στις 13 Δεκεμβρίου σστο "Principal Club theater" στη Θεσσαλονίκη. Η προπώληση εισητηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1967 και σήμερα ,42 χρόνια μετά, εξακολουθούν και θεωρούνται ως ένα από τα πλέον επιδραστικά, πειραματικά και πρωτότυπα συγκροτήματα στην παγκόσμια ιστορία του rock.
Από το σύνολο της δισκογραφικής τους πορείας έχουν αναδειχτεί πολλά εξαιρετικά album ενώ κάποια από τα τραγούδια τους έχουν χαρακτηριστεί ως ‘έργα τέχνης’ (state of the art) της σύγχρονης μουσικής. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό όταν μιλάμε για τραγούδια όπως το “(Don’t Fear) The Reaper”, ‘Astronomy’, ‘Godzilla’ και ‘Burning For You’ ανάμεσα σε άλλα.
Χάρη στην ποικιλία των ήχων τους, οι Blue Oyster Cult μέσα στο πέρασμα του χρόνου αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιδραστικοί στη διαμόρφωση του σύγχρονου rock, hard rock και heavy metal και το όνομά τους συχνά αναφέρεται μέσα στις επιρροές ορισμένων από τα πλέον διάσημα σημερινά group. Τραγούδια τους έχουν διασκευάσει οι Metallica, HIM, Iced Earth, Wolf από τον χώρο του heavy metal ενώ η επιρροή τους εκτείνεται και έξω από το μεταλλικό rock με τους The Goo Goo Dolls, The Beautiful South, Wilco και Big Country ενώ ακόμα και οι Αυστραλοί Radio Birdman ονόμασαν το πρώτο τους album ‘Radios Appear’ από ένα στίχο του τραγουδιού ‘Dominance And Submission’.
Ηγούμενοι από τις χαρακτηριστικές μορφές των Eric Bloom και Buck Dharma οι BÖC είδαν το line up του συγκροτήματος να αλλάζει πολλές φορές στο πέρασμα του χρόνου χωρίς όμως να αλλοιώσει ποτέ τον έντονο χαρακτήρα τους αλλά και την συναυλιακή τους απόδοση η οποία και θεωρείται παροιμιώδης. Τόσο η άριστη απόδοση των δικών τους τραγουδιών όσο και οι συχνοί αυτοσχεδιασμοί που πραγματοποιούν στη σκηνή έκαναν το περιοδικό Rolling Stone να τους χαρακτηρίσει ως μία ‘απαραίτητη live εμπειρία’.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved