Peyroux: Η διάδοχος της Billy Holiday στην Αθήνα
Showbiz

Peyroux: Η διάδοχος της Billy Holiday στην Αθήνα

 

 Η τραγουδίστρια που όσες φορές έχει έρθει στην Ελλάδα καθήλωσε το κοινό, επιστρέφει στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

«Επιτέλους και μια καλλιτέχνιδα που την βλέπουμε στην ακμή της, την ώρα που μιλάει και παραμιλάει μάλιστα για αυτήν όλος ο κόσμος της Jazz και όχι μόνον» έγραψαν οι εφημερίδες για αυτήν με αφορμή τις εμφανίσεις της.Ο δίσκος της, “Careless Love” έγινε χρυσός στην Ελλάδα, λίγους μήνες μόνο μετά την κυκλοφορία του – πράγμα σχεδόν απίθανο για jazz δίσκο – αποδεικνύοντας την μεγάλη αγάπη του ελληνικού κοινού στην υπέροχη αυτή τραγουδίστρια που έχει κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντράμς, την κιθάρα της και μερικά από τα ωραιότερα jazz κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ, η Madeleine Peyroux χωρίς σκηνή, με οδηγό τη φωνή και το αίσθημα, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά.
Με ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, η Madeleine Peyroux τραγουδά και η φωνή της διηγείται ιστορίες ποτισμένες από την υγρασία των δρόμων του Παρισιού. Το 1996, με το πρώτο της album “Dreamland”, εντυπωσίασε τους πάντες με την εύθραυστη ομορφιά της φωνής της αλλά και με την σοβαρότητα με την οποία άγγιζε το jazz υλικό της, αν και ήταν μόλις 22 χρονών!
Ήταν τότε που ένας ανιχνευτής ταλέντων την «ψάρεψε» σε ένα νεουορκέζικο στέκι και την έπεισε να κάνει ένα δίσκο, στον οποίο θα διασκεύαζε Εντίθ Πιαφ, Μπέσι Σμιθ, Πάτσι Κλάιν. Και έτσι από μποέμ μουσικός του δρόμου έφτασε να χαρακτηριστεί από το “Time” ως η πιο «συναρπαστική και περίπλοκη τραγουδίστρια της χρονιάς», αφού προηγουμένως τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου είχαν προλάβει να την βαφτίσουν «διάδοχο της Billy Holiday”. Ο δίσκος της πούλησε 200.000 αντίτυπα παγκοσμίως –αστρονομικό νούμερο για jazz κυκλοφορία . Η Peyroux ερμηνεύει τα κομμάτια της με έναν απολύτως σύγχρονο τρόπο, ο οποίος όμως εμπεριέχει το μεγαλείο των μαύρων ερμηνευτριών του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα. Η ερμηνεία της ακροβατεί ανάμεσα στην jazz και στα blues ενώ διαρκώς μοιάζει να ψάχνει πάνω στις νότες δρόμους που ξεφεύγουν από τα όρια των μουσικών ειδών.


• «Πραγματικά ένα ζωντανό φαινόμενο»


• «Ζεστή, απλή, πνευματώδης, άμεση και ενθουσιασμένη... η jazz σήμερα έχει ανάγκη από τέτοιες stars»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved