Ο βραβευμένος Joe Louis Walker στην Αθήνα
Showbiz

Ο βραβευμένος Joe Louis Walker στην Αθήνα

Ο νικητής των βραβείων Multiple Grammy & WC Handy Award, Joe Louis Walker, βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, όπου εμφανίζεται στο Half Note.

O JLW είναι ένας πραγματικός βιρτουόζος της κιθάρας, ένας μοναδικός τραγουδιστής και ένας παραγωγικός συνθέτης, που έχει γυρίσει περιοδεύοντας ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας του και έχει καταφέρει να αποκτήσει πιστούς οπαδούς σε όλη την υφήλιο.
Έχει ηχογραφήσει και δουλέψει με τους: BB King, James Cotton, Bonnie Raitt, Taj Mahal, Huey Lewis, Branford Marsalis, Steve Cropper, Shemekia Copeland & Ike Turner με μια δισκογραφία που μετρά 19 άλμπουμς, 2 live DVD’s, και πολυάριθμες συμμετοχές και συλλογές όπως επίσης και guest εμφανίσεις. Συνεχίζοντας να ηχογραφεί και να κάνει περιοδείες, ο κόσμος των μπλουζ αναφέρεται στον JLW ως «ζωντανός θρύλος». Παρόλα αυτά, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Walker, «Τα καλύτερα ακόμα έρχονται!».
Εκτός από τις sold out συναυλίες του στην Αμερική, o Walker έχει γίνει πλέον ένας διεθνής πρεσβευτής των blues σε όλες τις ηπείρους, έχοντας παίξει σε πάρα πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και Ασία. Αν και είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο San Francisco τώρα πια μένει στο Westchester County της Νέας Υόρκης. Στα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος της San Francisco Bay Area σκηνή των μπλουζ ενώ αργότερα έγινε πολύ καλός φίλος με το μυθικό κιθαρίστα Mike Bloomfield. Εκείνα τα χρόνια μοιράστηκε τη σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες και θρύλους της μουσικής όπως οι: John Lee Hooker, Thelonius Monk, The Soul Stirrers, Steve Miller και Jimi Hendrix. Το 1985 έφτιαξε τη δική του μπάντα The Bosstalkers και υπέγραψε με την HighTone Records, με την οποία κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ πριν πάει στην PolyGram’s Verve/Gitanes με την οποία δούλεψε στα επόμενα έξι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved