Τα 10 ακριβότερα yachts στον κόσμο Part I
Lifestyle

Τα 10 ακριβότερα yachts στον κόσμο Part I

Μπορεί το Alfa Nero του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να εντυπωσιάζει, το Alexander του Σπύρου Λάτση να ταξιδεύει τους επώνυμους πελάτες του και το Paris της Μαριάννας Λάτση να επισκέπτεται συχνά τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου, όμως άλλα είναι τα mega yachts που ανήκουν στη λίστα Forbes με τις ακριβότερες θαλαμηγούς του κόσμου...

Η θαλαμηγός που φέρει στην πρύμνη της το όνομα Katana και ανήκει στον ιδρυτή της εταιρίας Oracle, τον Larry Ellison είναι η ακριβότερη στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Ανήκε παλιότερα στον Μεξικανό Κροίσο Emilio Azcarraga και ο Ellison το πήρε και το ανακαίνισε αρκετά. Αξίζει μόνο να πούμε ότι η θαλαμηγός διαθέτει μέχρι και γήπεδο μπάσκετ. Την πρώτη θέση, το Katana την μοιράζεται με το yacht που φέρει στην πρύμνη του το όνομα Constellation το οποίο επίσης κοστίζει 68 εκατομμύρια δολάρια. Ανήκει σε μία πάμπλουτη οικογένεια του Κατάρ και μπορεί να επιταχύνει όσο κανένα άλλο της κατηγορίας του. Το 1999 το συγκεκριμένο σκαρί είχε ένα ατύχημα στη Μαγιόρκα, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Όπως είχε ειπωθεί τότε, το γιοτ είχε φύγει από την Πάλμα αγνοώντας τις οδηγήσει από την Ισπανική Ακτοφυλακή και έτσι συνέβη το ατύχημα.
Στην τρίτη θέση της λίστας των ακριβότερων γιοτ στον κόσμο είναι το Virginian το οποίο κοστολογείται στα 45 εκατομμύρια δολάρια. Ο νέος Βρετανός ιδιοκτήτης άλλαξε το χρώμα του από λευκό σε μπλε. Κάποιοι λένε ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν τα σκαριά να μοιάζουν μικρότερα, όμως το συγκεκριμένο γιοτ δεν έχει καμία ανάγκη αφού όπως και να έχει είναι τεράστιο. Το συγκεκριμένο σκάφος, πρέπει να πούμε ότι μπορείτε να το νοικιάσετε έναντι του ποσού των 262.000 δολαρίων την εβδομάδα ώστε να κάνετε τις διακοπές σας εν πλω. Φυσικά αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει καύσιμα, φαγητό ή έστω ένα μπουκάλι κρασί!
Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τη θαλαμηγό Ambrosiana που είναι δημιούργημα της εταιρίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της Oceanco. Ανήκε σε Ευρωπαίο ο οποίος πρόσφατα αποφάσισε να το πουλήσει. Μαζί με το Constellation που επίσης δημιουργήθηκε από την Oceanco, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορούν να αγοραστούν έναντι του ποσού των 100.000 δολαρίων. Εκείνο που κάνει πάντως το Ambrosiana να ξεχωρίζει, είναι ο καταρράκτης που υπάρχει στο ανώτερο κατάστρωμα που διαθέτει και τζακούζι.
Την πεντάδα κλείνει η θαλαμηγός… όνειρο, το Dream που διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 44 εκατομμυρίων δολαρίων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved