Υπέρ της Ευγενίας Μανωλίδου
Showbiz

Υπέρ της Ευγενίας Μανωλίδου

Μεγάλο θέμα έχει τελικά προκύψει με την απόφαση του ΕΣΡ να κόψει την πολυσυζητημένηεκπομπή του Antenna  "Η στιγμή της αλήθειας" που παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εκπομπής και κατά του ΕΣΡ.


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει:

"Με αφορμή την 268/2.6.2009 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία το ΕΣΡ επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1 την κύρωση της οριστικής διακοπής της εκπομπής με τον τίτλο «Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Η νομοθετική πρόβλεψη της κύρωσης γιά οριστική διακοπή μετάδοσης μιάς σειράς τηλεοπτικών εκπομπών είναι οριακής νομιμότητας και άγει σε παράλογα αποτελέσματα, που ακυρώνουν τον πυρήνα του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης. Δεν είναι δυνατόν να ζητείται η ματαίωση σειράς εκπομπών, γενικά και αόριστα, με μόνη αιτιολογία το γεγονός ότι σε ήδη μεταδοθείσες εκπομπές της σειράς αυτής παρατηρήθηκαν, ενδεχομένως, στοιχεία που επισύρουν επιβολή προστίμου. Η απλή πιθανολόγηση ότι, ενδεχομένως, σε μελλοντικές εκπομπές της ίδιας σειράς θα εξακολουθήσουν να παρατηρούνται οι ίδιες τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας, δεν δημιουργεί νόμιμο έρεισμα γιά πρόβλεψη και επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σε μία δημοκρατική και οργανωμένη κοινωνία. Αλλωστε, στις μέρες μας, σε δημοκρατικές κοινωνίες η ελευθερία επιλογής του πολίτη στο τι θα διαβάσει, τι θα ακούσει και τι θα δει, δεν έχουν ανάγκη προληπτικής κηδεμόνευσης και μάλιστα από κρατικές αρχές.

Η επί 20/ετία αδυναμία των κρατικών αρχών να προβούν σε συνολική αδειοδότηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου παράλληλα με την θέσπιση ακραίων διατάξεων για το περιεχόμενο των εκπομπών και την παράλογη εφαρμογή τους από την ανεξάρτητη αρχή του Κράτους, φαίνεται ότι προκάλεσαν ήδη την έναρξη συζήτησης για την προσφορότητα του άρθρου 15 του Συντάγματος (και για τις εξ αυτού απορρέουσες τροποποιήσεις του άρθρου 14, επίσης)."

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved