Eκθέτει τα έργα του ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Οικονομόπουλος
Lifestyle

Eκθέτει τα έργα του ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Οικονομόπουλος

Με την έκθεση «Εικόνες από τα ταξίδια μου ΙΙ» του παλαίμαχου τερματοφύλακα Τάκη Οικονομόπουλου ανοίγει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων την εικαστική του δραστηριότητα για το 2010.

Από 7 έως 13 Ιανουαρίου 2010, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παρουσιάζει στο Πνευματικό του Κέντρο ένα ανατρεπτικό προφίλ τέχνης, αξιοποιώντας στις δημιουργίες του πρωτότυπα υλικά (ως επί τω πλείστων οδοντογλυφίδες). Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της εικαστικής του προσπάθειας βρίσκεται η αγάπη του για τη ζωγραφική, η αναζήτηση εναλλακτικών μορφών τέχνης και έκφρασης, μέσα από τις οποίες απεικονίζει με μοναδικό τρόπο σκηνές από τα ταξίδια του. Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει στο έργο του: «Τη ζωγραφική την αγαπούσα από τότε που άρχισα να πρωτογράφω και να συλλαβίζω τις λέξεις της γλώσσας μου. Ήταν για μένα μια βαθειά ανθρώπινη διέξοδος για να εκφράζω την ομορφιά του περίγυρου. Την ομορφιά που μιλούσε μέσα μου όπως μιλάει, πιστεύω, στον κάθε ευαίσθητο δέκτη του που την αντιλαμβάνεται και ως ένα σημείο μπορεί και τη βιώνει. Αργότερα κατανόησα πολλά ακόμα στοιχεία αυτής της περιβαλλοντικής αρμονίας μέσα από τον αθλητισμό. Εδώ είδα την ομορφιά στην κίνηση και στη δράση. Είδα τον εξωραϊσμό της ανθρώπινης φύσης έτσι καθώς τη δηλώνει και την επισημαίνει το εύπλαστο σώμα, η ζωντάνια και η ψυχική ορμή. Από την άλλη μεριά τα πολλά ταξίδια μέσα και έξω απ΄ τη χώρα μου, μου έδωσαν όλες εκείνες τις συγκινησιακές εικόνες που χρειάστηκαν για να ολοκληρώσω τον κύκλο των προσωπικών μου αισθητικών οραμάτων…».

Λίγα λόγια για τον δημιουργό
Ο Τάκης Οικονομόπουλος, τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού της ηρωικής εποχής ‘65-’76, μια σπάνια μορφή του αθλητισμού που συνδύασε το ήθος και την υψηλή αθλητική απόδοση, συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Από το 1976 που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο ζωγραφίζει διαρκώς, επιτηδεύεται σε ιδιαίτερες τεχνοτροπίες και παρουσιάζει τα έργα του στο φιλότεχνο κοινό. Συναντά μεγάλη απήχηση, ενώ αποσπά διθυραμβικές κριτικές αποδεικνύοντας έτσι ότι τα χέρια του μεγαλύτερου τερματοφύλακα της μεταπολεμικής περιόδου μπορούν να αποτυπώσουν στον καμβά εικόνες που διακρίνονται από ευαισθησία και σπάνιο μεράκι.Πλήθος από τα έργα του Τάκη Οικονομόπουλου βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Έχει εικαστική παρουσία, πραγματοποίησε αρκετές ατομικές εκθέσεις, και έχει λάβει μέρος στην Biennale από το 1984 έως το 2002 όπου απέσπασε υψηλές διακρίσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved